0

К омикът Руслан Мъйнов става съсед на фолкзвездата Галена и колегата си Димитър Рачков в Еленския Балкан.

От години в Арбанаси живее изпълнителката на хитовете „Тихо ми пази“ и „За пари“, а през това лято във вилната зона там си купи къща и звездата от „Комиците“ и „Столичани в повече“. На трийсетина километра от там е и домът на водещия на „Забраненото шоу на Рачков“ по NOVA. Преди няколко години той си купи парцел в село Кожлювци, където си направи палат за чудо и приказ. Там вече е предпочитаното му място за живеене с плеймейтката Анита Димитрова.

Резерват

Къщата на Руслан Мъйнов е построена от известния търновец Кольо Музиканта, който я е вдигнал с пари, изкарани от гурбет в чужбина. После е теглил кредит и не е могъл да го погаси, затова се наложило банката да я продаде. Именно от новия купувач я е взел Руслан“, разказа пред „Телеграф“ кметът на селото Тошо Кръстев. Комикът е избрал мястото, тъй като е тихо и спокойно и първоначално смята там да му е вилата, в която ще ходи да си почива от време на време, а по-нататък може да я направи и къща за гости по примера на колегата си от фолка Милко Калайджиев. Тя се намира в бившата вилна зона на Арбанаси, която е запустяла и до нея се стига само по един черен път и наоколо няма никакви други постройки. Имотът е в най-високата точка на селото, което има статут и на архитектурен резерват. През лятото Мъйнов депозира и молба в Община Велико Търново за закупуване на още два имота от близо декар, които са разположени в съседство с неговите. Те са в местността Странджата, която се намира вдясно на предела край пътя от старата столица към Горна Оряховица. От там започва и вилната зона на железничарския град.

Лозар и градинар

 Лозар и градинар

Молитва

Малко известен факт е, че Руслан Мъйнов е запален турист. Още преди години той си е взел книжката за 100-те национални туристически обекта и когато има време, пали колата и заминава. Събира печати в книжката, а отделно от това е купил и подарил на много свои приятели изданието. Именно Еленският Балкан се оказа, че най-много е впечатлил актьора. Преди да си хареса къщата в Арбанаси, на двайсетина километра от там, той видял разрушената църква в село Шипковци. Историята й така го поразила, че с негова приятелка решили да я възстановят. За целта на поредица от свои концерти той слагаше кутии за дарения, а на видеостена показваше кадри, заснети с мобилния му телефон от светинята. За да отвори още повече сърцата на почитателите си, той им изпълнява и съветската балада „Молитва“.

Със сватбата му с Йовка (Ева Тепавичарова) започна сериала Столичани в повече.

 Със сватбата му с Йовка (Ева Тепавичарова) започна сериала Столичани в повече.

Заварчик

Зимата в Балкана въобще не притеснява Руслан, тъй като едно от любимите му занимания е да рине сняг. Ето какво казва звездата в свое интервю за хобитата си: „През различните сезони си имам различни любими неща за правене. Например през зимата рина сняг, много ми харесва. Обичам всички сезони, зимата пък е нашето необходимо зло. Трябва да има вода, плодородие. Друг е въпросът, че винаги ми е студено през зимата, но се справям и с това усещане. Защото съм завършил и специалност за заварчик, че и това мога да правя в свободното си време. Но нямам свободно време, в което ей така да си заварявам някакви неща. Обичам да готвя засукани манджи. И приятелите ми ги харесват - и от това съм щастлив. Човек трябва да има свободно време, за да се среща с приятелите си, с близките си хора. И за това нямам време, за съжаление. Обичам да чета, но не знам дали това ми е хоби. Просто ми харесват умните и разумни книги. Имаше един период, в който четях много арабски писания. Навсякъде сега около мен са книги. Големият проблем сега е, че има много информация по света и много малко време, за да я осмислиш.“

Така се постигат резултати в работата казва за диригента Гого Милтиядов пеещият актьор

 Така се постигат резултати в работата  казва за диригента Гого Милтиядов пеещият актьор

Уроци

Руслан Мъйнов е на сцената от малко дете – участвал в различни конкурси, изпълнявал скечове и пеел. „Всеки човек, занимаващ се с някакво изкуство в съзнателния си живот, дали ще рисува, ще пее, ще танцува, е щастлив човек. А аз винаги съм искал да бъда щастлив. Имах едно прекрасно детство и осъзнати юношески години. Бях добро и послушно дете, почти никакви бели не съм правил. Винаги съм бил много щастлив, когато ме хвалеха, затова гледах да радвам родителите, близките си, въобще хората около себе си. И без да си артист, или певец например, можеш да радваш не само близките си, но и всички хора около себе си. Стига да го поискаш - а аз продължавам да го искам. И се старая да го правя“, казва актьорът, сбъднал детската си мечта. Днес той може да изиграе всяка роля и да изпълни всяка песен. „Нас, актьорите, ни учеха в НАТФИЗ да оправдаваме постъпките на героя си и на автора на произведението. Основното нещо, което научих в театралната академия, е да не се страхувам да греша. Ако ти не сбъркаш, няма как да научиш един определен урок. Научих се да се уча от грешките си. Не ме е страх да попитам, да поискам съвет, не ме е страх, че някой така може да ме помисли за глупав човек. Това важи и за песните ми - сега се представям в ново амплоа - като изпълнител на любими руски песни, на части от опери и оперети. Бих изпял всяка една красива песен“, казва още Мъйнов.

Лятното турне Направихте ме на луд с продуцента Кирил Кирилов, фолкпевеца Фики, рапърът Боро Първи и колегите Кирил Ефремов, Павел Иванов и Ненчо Илчев

 Лятното турне Направихте ме на луд с продуцента Кирил Кирилов, фолкпевеца Фики, рапърът Боро Първи и колегите Кирил Ефремов, Павел Иванов и Ненчо Илчев

Изхвърли соленото от менюто си

Преди няколко години Руслан Мъйнов успя да редуцира теглото си, но не просто отслабна с диета, а превърна храненето си в режим, за да продължава да пази същите килограми. Стреснал се от смъртта на баща си, отишъл си от коварна болест. „Кръвното ми започна да играе и това ме притесни. По принцип всеки дебел човек е болен човек, даже и да няма видими такива усещания за себе си. Нямах сериозни здравословни проблеми, но реших, че трябва да се отърся от излишните килограми. Невинаги съм бил дебел, но съм генетично предразположен. Майка ми е по-пълна, а освен това у дома винаги ядяхме много пържено и мазно, това си е притеснително и за мен. Затова осъзнато се захванах със “Зоната”. Изхвърлих наситените мазнини, полуфабрикатите и соленото от менюто и започнах да ям много сурови зеленчуци, плодове и ядки, както и да пия между 1,5 и 2 литра вода“, разказва комикът. Той казва още, че порциите не трябва да са много големи, а часовете за хранене също са много важни. Сутрин до един час след ставане трябва да се закуси. Максимум 5 часа трябва да е разликата между закуската и обяда, както и между обяда и следобедното хранене. Ето още съвети от него: До 3 часа след него е задължително да вечеряте, после може да си позволите късна закуска, която трябва да е поне един час преди лягане. Протеини може да си набавите от пилешкото месо, месо от пуйка, риба, свинско или телешко без тлъстини, варени яйца и нискомаслено мляко. Въглехидрати ще получите от зеленчуците и плодовете, изключение правят моркови, царевица, банани и стафиди. В малки количества може да консумирате макаронени изделия, ориз, хляб. Мазнини в диетата ви могат да внасят зехтин, рибено масло, авокадо и бадеми. Не се препоръчва да употребявате кафе, силни чайове, газирани напитки и изкуствени подсладители.

Налива шампанско на Алекс Сърчаджиева в новогодишната програма на БНТ.

 Налива шампанско на Алекс Сърчаджиева в новогодишната програма на БНТ.

Пепа Николова му играла тъща, преди да се запознае с Алекс Сърчаджиева

Цели 5 години Руслан Мъйнов и Алекс Сърчаджиева бяха любима двойка на публиката. „С нея се запознахме покрай майка й, а не обратното. Направихме едно представление в Сатирата заедно, където Пепа Николова между другото играеше тъщата“, уточнява комикът. А ето какво казва и за раздялата им: „В живота идва един момент, когато след толкова дълга връзка хората или трябва да се оженят и да направят семейство, или да се разделят. Аз мисля, че най-добрият вариант за нас с Алекс беше вторият. Разделихме се като двойка, като гаджета, а не като хора, защото ние и до ден днешен се чуваме и си помагаме. Разделихме се по много хубав начин. Просто според мен й беше много рано да се омъжва, защото тогава тя тъкмо завършваше театралната академия. Тепърва й предстояха роли, филми, тепърва трябваше да се налага като актриса. А аз искам семейство и жена, която да иска вече да гледа деца, да иска стабилност, спокойствие. На мен ми е нужен такъв човек. Ако бях останал с Алекс, много неща щеше да пропусне тя покрай тази връзка. И мисля, че щеше да доведе до големи конфликти във времето.“

Живял с Албена Михова

Руслан Мъйнов е живял заедно с колежката си Албена Михова. Двамата са състуденти в НАТФИЗ и тъй като нямали много пари тогава, решили, че ще им е по-изгодно, ако си наемат общ апартамент. “Не сме били гаджета, въпреки че тогава не ни вярваха много”, споделя блондинката. По това време тя имала куче и окупирала хола, а пълничкия симпатяга пратила в спалнята на тясно. “Руслан имаше ужасен навик да събира всички чорапи под леглото и ги переше наведнъж. После гледаш на простора три въжета само чорапи”, киска се смешната блондинка. Любимото им занимание било да гледат Анимал Планет, спирали звука и озвучавали лъвовете. Албена Михова казва още, че докато са съжителствали заедно с комика, са варили туршия в пералнята и пиели чай като луди.