0
Полицията и прокуратурата в Добрич получават непрекъснато сигнали за купуване на гласове и организирано извозване на хората да гласуват. Според говорителя на ОД на МВР, Стоян Стоянов, всички сигнали са проверени, но до момента няма установени нарушения. Сигналите са предадени и в прокуратурата. На помощ на полицията в Добрич е пристигнала жандармерия от Варна. 
Сериозен сигнал в прокуратурата постъпи от секции в СОУ "Любен Каравелов". В него се твърди, че микробуси извозват организирано хора от ромската махала да гласуват. В момента тече проверка по сигнала, съобщи окръжният прокурор Пламен Николов. Що се отнася до останалите сигнали за контролиран и купен вот, те са неоснователни, допълни той.
Освен в Добрич сигнали за контролиран вот са подадени в прокуратурата и от общините Тервел, Генерал Тошево и Каварна, като в този съдебен район влиза и община Шабла, където също има балотаж. "Проверки се извършват по всички подадени сигнали и няма да допуснем да има опорочаване на изборите", бе категоричен Пламен Николов.
Пак около секциите в СОУ "Любен Каравелов" граждани твърдяха, че един от кандидатите за кмет е плащал по 50 лева на глас, но никой не потвърди информацията.
Член на СИК в генералтошевското село Изворово бе заменен, след като се явил на работа в секцията видимо пиян и неадекватен. Става въпрос за представител на Атака, който бил заменен с резервен член от същата партия.