0

През есента на автосалона в Париж Skoda ще представи новия си всъдеход, наречен Kodiaq. Няколко месеца преди официалната премиера на модела чехите провеждат активно последни тестове и го подлагат на най-разнообразни изпитания, за да е в пълна готовност да се пребори с ожесточената конкуренция в този сегмент. Благодарение на Skoda Kodiaq компанията навлиза в нов сегмент, който отбелязва най-силен ръст на пазара през последните години. С пускането на новия Kodiaq, чешката марка Skoda има за цел да привлече нови групи клиенти, да увеличи пазарния си дял и да укрепи позициите си на международните пазари. Новият Kodiaq въплъщава развитието на марката, загатвайки за бъдещето с богато разнообразие от нови технологии и функции по отношение на свързаност и мобилни онлайн услуги.

Високопроходимият модел пренася новия дизайнерски език на марката в сегмента на всъдеходите.

Внушителният високопроходим модел e с дължина от 4,70 метра и предлага най-голямото багажно отделение в своя клас. Възможността за 7-местна конфигурация на интериора е поредната впечатляваща характеристика на Skoda Kodiaq. Моделът въплъщава всички силни страни на марката – експресивен дизайн, високо ниво на функционалност и много интелигентни решения. Със своя нов модел, който ще бъде пуснат в продажба в началото на 2017 година, Skoda развива информационно-развлекателните системи, асистиращите технологии и възможностите за свързаност.

Чехите подлагат Kodiaq на най-разнообразни изпитания преди официалната му премиера.

Новата Skoda Kodiaq е наистина многофункционален автомобил. Той съчетава усещането за жизненост с високо ниво на функционалност и голямо пространство. При проектирането на автомобила създателите са се фокусирали върху предлагането на нещо допълнително и в резултат се е получил най-добрият автомобил в този клас. Новата Skoda Kodiaq е универсално превозно средство за всяка ситуацията в ежедневието, независимо дали ще се използва за нуждите на семейството, за удоволствие или за работа. Вариантът с 5 места впечатлява с най-голямото багажно отделение в този клас с капацитет от 2065 л, а модификацията със 7 места предлага достатъчно място за всички седем пътници на борда. При необходимост облегалките на надлъжно регулируемите седалки могат да се сгъват напред. Новата Skoda Kodiaq е оборудване с иновативна система за предпазване на ръбовете на вратите при отваряне, ако колата е паркирана в ограничени пространства. Автомобилът разполага с пакет „Комфорт“ за дълги пътувания със специални подглавници за сън.

На тестовете Kodiaq 4х4 преодолява всякакви пресечени терени с лекота и удобство.

Благодарение на модерните решения за свързване, Skoda Kodiaq може да се похвали с едни от най-новите технологии в своя сегмент. Информационно-развлекателните системи предлагат множество функции и интерфейси, като всички са оборудвани със сензорни екрани. Мултимедийните системи ще се предлагат в комплект с безжичен рутер. Като опция системата Columbus може да бъде оборудвана с функция за високоскоростен Интернет. Новите информационно-развлекателни онлайн услуги предоставят информация и навигация, а услугата Care Connect гарантира помощ при повреда на автомобила или в извънреден случай. Системата за спешни случай eCall, която ще бъде задължителна за всички нови автомобили в Европа от 2018 година, вече е част от услугата Care Connect. Благодарение на приложението Skoda Connect, клиентите ще имат достъп до системите на автомобила и възможност да ги конфигурират. Новата Skoda Kodiaq ще предлага интелигентно свързване на автомобила с всички видове смартфони. Зареждането на смартфон ще се осъществява безжично посредством технологията Phonebox с антена на покрива.

Водачът може да регулира кормилното управление, работата на трансмисията DSG и настройките на шасито.

Новата Skoda Kodiaq ще се предлага с широка гама от асистиращи системи. Системата от камери Area View дава информация за обкръжаваща среда около автомобила върху екрана на навигационната система. При теглене на ремарке, системата Tow Assist ще улесни маневрирането на автомобила при движение на заден ход. Новата система за защита на пътници се предлага в комбинация със системата за следене на заобикалящата среда. Асистентът за контрол на разстоянието при паркиране с функция за активно спиране ще подпомага водача при паркиране. При желание от страна на клиента новата Skoda Kodiaq може да бъде оборудвана с функция за следене на лентата на движение, система за подпомагане при паркиране и система, която разпознава пътните знаци.

Новата Skoda Kodiaq може да бъде оборудвана с функция за следене на лентата на движение.

При пускането на Skoda Kodiaq на пазара през 2017 година, клиентите ще могат да избират между два дизелови и три бензинови двигателя. Бензиновите двигатели ще са с мощност между 125 и 180 к.с., а дизеловите ще са със 150 и 190 к.с. При трансмисиите изборът ще бъде между 6-степенна ръчна скоростна кутия и автоматична с двоен съединител DSG, както и между версии с предно предаване и задвижване на четирите колела 4х4. При движение по пресечен терен, офроуд режимът на работа на системата 4х4 подпомага шофьора. С натискането само на един бутон всички системи автоматично се приспособяват към офроуд условията на пътя. Удоволствието от шофирането ще бъде още по-осезаемо с функцията Driving Mode Selection и адаптивна система за електронно регулиране на окачването.