0

Д вама млади мъже, съпричастни в ролята на мулета са задържани в хода на специализирана акция на територията на община Павел баня във връзка с две досъдебни производства за ало-измами.

Двама млади мъже, съпричастни в ролята на мулета са задържани в хода на специализирана акция на територията на община Павел баня във връзка с две досъдебни производства за ало-измами.

На 18 февруари белезниците са щракнали около китките на 20-годишния Александър Димитров от село Скобелево и на 26-годишния му приятел от Осетеново Али Аптула.Двамата са направили признания, че са участвали в ролята на куриери при измами в Казанлък от 8 и 10 декември, при които 73-годишна жена се разделила с 4 300 лв, а с две години по-възрастен от нея мъж хвърлил от балкона на апартамента си 5 700 лв.

По-голямата сума  Сашо и Али отнесли с автомобил до Букурещ, където ги оставили на предварително уговорено по телефона място, а другата запазили за себе си под формата на „хонорар“   за бъдещи „услуги“.

И двамата са с чисти криминални досиета, „поканата“ за измамите била получена след като се отзовали на обява в интернет за почасова работа.

Междувременно на територията на Сливен са задържани 45-годишната Пенка Колева и 28-годишният й племенник Георги Дончев от  ямболското село Овчи кладенец.

Роднините са арестувани по обвинение в участие в измама спрямо възрастната Р. Абрашева, която се разделила с 500 лв и злати накити за близо 2 бона като смятала, че помага на полицията.По предварителни данни роднинската двойка е „шетала“ в края на м.г. на територията на общини от Старозагорска област в изпълнение на ало-поръчки