0

Citroen C-Elysee е на автомобилната сцена от края на 2012 г. и до момента е продаден в над 400 000 екземпляра по целия свят. Седанът постигна търговски успех на големи пазари като Китай, Турция и Алжир. Освен това Citroen C-Elysee спечели три поредни титли на световен шампион при конструкторите на шампионата FIA WTCC. Сега дойде време за освежаването му, при което френските дизайнери са добавили по-характерни елементи във външния дизайн, нови декоративни лайсни и 16-цолови алуминиеви джанти, както и два нови нюанса на цвета на удобното и просторно купе. В интериора са внедрени множество нови технологии, които улесняват шофирането, като например 7-инчов сензорен дисплей с навигационна система.

Отпред се виждат новите броня и решетка, а хромираните „шеврони” стигат до фаровете и се сливат с тях.

На външен вид обновеният Citroen C-Elysee се отличава с нов дизайн на предницата, в която се виждат новите броня и решетка, а хромираните „шеврони” стигат до фаровете и се сливат с тях. Светлините също са изцяло променени и вече са по-големи, като всеки един интегрира по два хромирани конуса. В долната част на бронята има хоризонтални вентилационни отвори, които стигат до фаровете за мъгла с нова декорация. Над тях има нови LED светлини, които правят предницата на колата по-ярка. В задната част новият Citroen C-Elysee е оборудван със светлини с триизмерен ефект. За модела се предлагат нови тасове и 16-цолови джанти с ефект на диамант, както и два нови цвята за каросерията – мастилено синьо и стоманено сиво.

В новата централна конзола изпъква 7-инчовият сензорен дисплей за по-бързо използване на функциите.

В интериора правят впечатление новите материали, които са избрани за да може салонът да изглежда по-елегантно, както и да се осигури надеждност и лесна поддръжка. В средата на новата централна конзола изпъква 7-инчовият сензорен дисплей от ново поколение за по-гъвкаво и бързо използване на функциите в автомобила. На него се появява изображението от камерата за задно виждане, най-новото поколение радио и навигация, достъп до телефонния указател и управление на две едновременни телефонни обаждания с Bluetooth, мултимедия с възможност за слушане на музика, записана в смартфон, възможност за намиране на приложенията на смартфон чрез функцията Mirror Screen, мултимедия с 4 тонколони и радио с управление от волана. За улеснение има и функция „Гласово разпознаване”, позволяваща взаимодействие между телефона и навигационната система.

За модела се предлагат нови 16-цолови джанти с ефект на диамант, както и нов мастилено син цвят.

Citroen C-Elysee е оборудван с двигатели, съобразени с различните региони на света, където се продава. Той се предлага с 1,2-литров 3-цилиндров бензинов двигател с мощност 82 к.с., комбиниран с 5-степенна механична скоростна кутия или с 1,6-литров 4-цилиндров бензинов мотор със 115 к.с., съчетан с 6-степенна механична или 6-степенна автоматична скоростна кутия. Гамата включва и 1,6-литров дизелов двигател в две разновидности - HDi 92 и BlueHDi 100, съответно с 92 и 100 к.с.

Отзад има нови светлини с триизмерен ефект, разположени от двете страни на багажника с обем 506 л.

Обновеният Citroen C-Elysee наследява комфорта и простора, познати от настоящия модел, като добавя целия опит на марката по отношение на ходовата част, качеството и технологиите. Той предлага баланс за клиенти, които търсят атрактивен и достъпен седан. Седанът е стабилен на пътя, независимо от естеството на настилката. Въпреки, че е компактен отвън, той предлага пространство сходно с това на коли с по-големи размери и багажник с обем 506 литра. Citroen C-Elysee се произвежда в заводите на марката във Виго, Испания и ще излезе на пазара през първото тримесечие на 2017 година.