0

Точно зад емблемата на новия Volkswagen Tiguan е инсталиран сензорът на радара с дълъг обхват Advanced Radar Sensor на международната технологична компания и производител на гуми Continental. Иновацията е част от стандартното оборудване на автомобила и има способността да открива обекти и разпознава пешеходци на разстояние до 170 метра пред автомобила, и да предупреждава шофьора. Автоматичната спирачна система се активира при аварийни ситуации и спира навреме, като предотвратява сериозни инциденти, гарантирайки безопасност на пътя. Радарът от ново поколение различава статични и движещи се обекти и осигурява изцяло ново ниво на сигурност.

Радарът разпознава пешеходци на разстояние до 170 метра пред колата и предупреждава шофьора.

Благодарение на широкия зрителен ъгъл, радарът позволява не само засичане на други превозни средства, но и за първи път на пешеходци. Голямото предимство е и неговата устойчивост при неблагоприятни метеорологични условия като мъгла, слаб дъжд или заслепяващо слънце. Дори пешеходец, който не се вижда и се намира зад друго превозно средство може да бъде засечен от радара. Чрез иновативната технология шофьорите могат спокойно да се отпуснат и да се насладят на пътуването докато радарът и интелигентният адаптивен автопилот вършат своята работа. Всичко, което се случва на пътя, е наблюдавано непрекъснато, а дистанцията с автомобила отпред автоматично се регулира, без нужда от намеса на водача.

Дистанцията с автомобила отпред автоматично се регулира, без нужда от намеса на водача.

Адаптивният автопилот позволява на водачите на Volkswagen Tiguan да се насладят на спокойно шофиране с нисък разход на гориво. Благодарение радарите с висока резолюция и напредналата технология за спиране при аварийни ситуации, Continental и Volkswagen успяха да направят успешна стъпка към осигуряване на по-безопасно шофиране и по-малко инциденти на пътя, като значително допринасят за безопасността на всички участници в движението.