0

Йорданка Христова да си намери роля в Ало, ало

Този ансамбъл на Йорданка Христова досущ ми прилича на малкия танк на лейтенант Грубър от „Ало, ало“. Не само по цвят, а и по внушение, тези мощни панталони допълват впечатленията ми. Христова, която обичайно е обвита в цветя, шапки, дрънкулки и щампи, днес го дава едноцветна, както казах - в цвят военна техника. Ще се върна на панталона, който крещи с пълна сила, че никак не е на мястото си предвид фигурата на звездата. Защо й е на Данчето тази кройка чарлстон. За нея, за кройката, трябва съвсем друго телосложение, но да не продължавам... Сакото блести със силата и чара на социалистически автомобил, мога спокойно да кажа, че в моите очи това е само зле боядисана ламарина. Но щом Йорданка си го е харесала, да си го носи със здраве. Виждате блузата - и тя в цвят на американски военни тюлени. Виждам някъде в модната суматоха тук един шмайзер и да си намери роля в „Ало, ало“... Може и катаджийка да се цани, има нещо заповедническо и дисциплинирано в тази стойка, не мислите ли?

Наталия Гуркова в палатка, помилвана от ураган

Не ви ли вдъхновява тази рокля да бъде поставена на стрелбище и да се отнесете с нея така, както смятам, че подобава. Или, както смятам, роклята вече е била там. От моя гледна точка облеченото от Наталия Гуркова е немного повече от палатка, оставена на милостта на ураган. За историята са останали малко пера и плат, който на мен наистина ми прилича на рогозка. При тези обстоятелства мога да си помисля, че Гуркова е стъпила в короната на бивш лампион и оттам свети с непроменлива светлина. Нагоре синята перушина виждам като част от индианска поличка, а малко по-горе е верижка, предполагам, с някакво ритуално значение. И как не - след като от стената ни гледа кривоглед портрет на око, вероятно третото око на мястото, в което е направена снимката.

Алекс Раева крие модна тайна

Питам си най-искрено тук - лале ли си, зюмбюл ли си, уплашено колибри ли си, сако ли си... Различавам оттук-оттам участъци дънков плат, но не схващам ролята на тези шифонени еполети, напълзели ризата на Алекс Раева. Погледът издава загадка. Той крие модна тайна, за която ние не сме подготвени или не сме израснали достатъчно, за да я разберем. Краят на това бижу е по-близо до „силиконовата долина“, отколкото до пъпа, където мисля си, може да се закотви то. Косите са зализани по начин, който вероятно е вдъхновил Роси Кирилова за песента й „Учителко, целувам ти ръка“. Може да ме убеждавате настоятелно, че това е малка черна рокля, но аз ще я впиша в графа комбинезон, да, може да й се даде възможност, но не чрез дънково яке и тези украси във формата на юбилейна торта. Както е тръгнала така, мислила ли е Алекс да си постави една малка тиара в косите, мисля, че ще добави малко царственост в този нестроен текстилен оркестър.

Зейнеб на матура за вечерно облекло

Да пиша ли на Зейнеб една тройка по естетика и да си допия бялото вино, или да направя съботен разбор на тоалета й? Гаджето, чул-недочул, вика - отивам да извадя колата от гаража. Нейсе. Виждате този захарен памук от тюл или друга остра материя, изхрускваща лакомо цялата долна част на госпожицата. Тук има воали и плат за обзавеждане с пердета на три тристайни апартамента. Бежовото, простете, никак не ми се нрави, още повече когато го носи толкова ведро и свежо същество. Откъде накъде пък сакото е черно, като то на нищо не отива. Придава на Зейнеб вид на объркала се абитуриентка, която хем е прекарала чудесна абсолвентска нощ с полата, хем има матура някъде към осем сутринта. Обувките - или аз не разбирам, или са облепени все още с част от опаковката. Това, бялото, прилича на фактура за покупка, но гаджето ми се направи на компетентен, като каза, че така било модно. Никакъв часовник за Коледа, креснах му и видях прическата на телевизонната принцеса, която ми допадна.

Лилиан Едуардс облечена по Стендал

Младиата дизайнерка Лилиан Едуардс, притежателка на едноименен бутик, днес възвръща обожанието към червеното и черното. Тя прави това с гальовна непринуденост, като правилно е развила пропорциите така, че да няма превес на единия цвят спрямо другия. Едуардс, която борави ловко с цветовете, когато твори за клиенти, сякаш оставя по-малко от тях за себе си, но това сме виждали и при други големи имена в модата. Деколтето е секси, без да се натрапва или да създава у отсрещния смесени чувства. Лилиан включва в цялата модна игра косите си, които я превръщат в лолитка, без да отнемат от сериозния й образ на успяла жена. Дизайнерката е сред номинираните за Бизнесдама на годината 2021.