0

Умилителна наивност в ризката на Любо

Хубаво, че Любчо е наддал килограми, за да може да отнесе наградите си от БГ радио до вкъщи. Но дори някогашните ми симпатии към него не могат да осуетят недоволството ми от ризката, с която е. Предвид церемониалния характер на събитието, предвид известността му, певецът все пак трябва да стъпва внимателно в междуредията на халтураджийското облекло и това, когато вземаш награди. Положението тук е като торта „Ден и нощ“, сещате се - половината черно, половината бяло. Ден и нощ са косите половината черни, половината бели. Сигурен съм, че има още бяло в този кадър, но не ми се бърка толкова навътре. Умилителна наивност виждам там, където се съединяват цветовете. От тези пръски хем ме напушва смях, хем си казвам - може пък да е взел изгодно ризата. Виждате ли как Любо държи уверено статуетката, сякаш държи... бутилка бира. Какво да ви кажа, честити му награди.

Гери-Никол в моден несвяст

Какво виждам тук - паднала жена? Припаднала жена? Отпаднала жена? Самата Гери Никол лежи в моден несвяст, в какъвто ме оставя и мен. Злополучно съчетание на поза, цветове и фризура, довежда до нещо като картина на Шагал, върху която е продължил конкурс за детска рисунка. Косматото върху нея наподобява листна гъсеница, страхувам се да го гледам, камо ли да го опипам. Ботушите са естетически ритник в очите. Синкавата им арогантност боде, ведно с токчетата, които може би са я довели до тази неудобна поза. Не различавам кое са коси, кое мокет, кое е нарочно и кое случайно попаднало на главата й. Мисля, че тя просто трябва да започне отначало и да постави нещата на мястото им - например в камината.

Гала, стегни се! Маги, отпусни се!

Пак Джанаварова, пак Гала - спектакъл, с който още не мога да свикна. Силуетът на Маги, която очевидно е участвала в „На кафе“, наподобява бъркалка, върху която са добавили потник и дънки. Де да имах такъв силует и аз, но все пак екранът изисква малко повече старание. Миловидното момиче позира като разжалвана гимнастичка, вместо да разтвори аурата си и така да постигне повече артистичност пред звездната си кака. Гала от своя страна демонстрира пълна модна умора в черно и бяло, откъдето може би Любо Киров е бил вдъхновен за наградите на радиото. Това при Гала прилича на песента „Без радио не мога“, тоест сутрешен тоалет на домакиня, която докато слуша радио, мие съдините и оплаква съдбините си. Толкова ли е изчерпан телевизионният гардероб, че две жени - едната с минало, другата с бъдеще, не могат да ускорят пулса ми. А студиото около тях? Като седалище на шведска фирма, на която още не са й пристигнали мебелите. Гала, стегни се. Маги, отпусни се.

Филева се дави в море от старомодност

Госпожица Филева бърза да порасне, бърза да се превърне в дама или просто не може да попадне на правилния стилист. Защо й са, питам се, тези дълги поли, с цепка сякаш отбивка на магистрала, обувки като носа на баба Яга... Бюстието може да бъде определено като застинало макраме, с което са се чудили как да постъпят. И ето го, застанало гордо, но и тъжно, като дъска в класна стая, без дори да има какво да се напише там. Поставям слаб две на Михаела, продължавайки да вярвам, че в добрината си допуска друг да определя какво да носи. Облеченото е толкова демоде, че не вярвам да иска да го облече и някоя участничка в конкурса „Златният кестен“. А това е конкурс, мисля, за стара градска песен. „О, спомняте ли си, госпожо“ и „Гърди си с рози накичи“ сами идват като усещане пред тази текстилна гледка. Критикувал съм Филева и за спортния й вид, значи трябва да потърси спасение някъде по средата, макар че по средата обикновено е най-силното течение. Ако говорим за море, но е валидно и в модата.

Секси промисъл в тоалета на Хътчинс

Забележителен моден дует, в който се отразява сезонното салонно кокетство. Вляво - достопочтената Мая Хътчинс разкрива британски чар на присъстваща на Аскот аристократка. Да, липсва шапката, но тя може да е литнала от вятъра. Тук имаме много елегантна промисъл, прокрадваща се между бродерията и шифона и аз наричам тази промисъл сексапил. Бляскавите коси на Хътчинс разкриват емоции, подобни на онези, когато наблюдаваме отблизо Ниагарския водопад. Вдясно - бизнесдамата и благотворител Юлия Забунова, олицетворява лекотата, старанието, безбрежието и всичко онова, което щастието може да отрази чрез материи и кройка.