0

Н яма нищо случайно, че в годината на Водния Тигър модната индустрия връща на подиума и в уличния стил животинския принт. Кралят на кича не за първи път прави пробив в елегантността. Подобно на леопардовите петна, тигровите ивици са повтарящ се, класически и специфичен мотив от години - те са в плетените ни пуловери, в жакардовите рокли, в прилепналите гащеризони и всичките ни аксесоари. Някои дизайнери като Фаусто Пулизи от Roberto Cavalli, повелителя на тигровия принт, отиват все по-далеч, изобразявайки лицето и тялото на звяра върху своите творения. Тигърът присъства и в кутюр модата - при Schiaparelli и Alexandre Vauthier . 

Gucci представя тигъра в щампи, вдъхновени от винтидж стила. За разлика от много други марки пусна обширна колекция, създадена от рециклирани материали. В нея можете да откриете всичко -  от тениски до якета и дъждобрани, чанти, маратонки и ежедневни обувки, часовници и шалове. Prada дори организира кампания, в която млади творци да импровизират с властелина на годината. И в чест на тигъра пусна капсулна колекция в червено, приходите от която ще бъдат предоставени на китайската организация, бореща се за запазването на изчезващите амурски тигри.

Висшата мода също отдаде почит на тигрите.

 Висшата мода също отдаде почит на тигрите.

Джунгла

Триумфално завръщане на животинския принт изисква спазването на някои правила. Бъдете пестеливи, когато избирате дрехи или аксесоари, иначе рискувате да се превърнете в нелицеприятна гледка. Има начин да бъдете елеганти, без да наподобявате евтин камуфлаж. Ако не сте съвсем сигурни как да се справите, нека тигровият принт е само акцент. Изберете само една разновидност. Не налагайте един върху друг различни модели или пък модел, но в различни цветове. Със сигурност ще е катастрофално.

Аксесоари

Ако носенето на дрехи с ивици ви тревожи, но искате да спазите тенденцията, можете да поставите началото с аксесоари. Заложете на обеци, брошка или друго бижу. Няма да сгрешите и ако изберете чанта. Ако желаете да преместите акцента върху лицето си например, можете да съчетаете тоалета си с очила, чиито рамки са щамповани.

Естествено

Дизайнерите ни предлагат изключителни визии, чрез които да съчетаем дрехи в ярки цветове. Но и тук трябва да бъдем бдителни. Комбинацията с животински багри е възможно да предизвика истински шок. За да не се чувствате неудобно, заложете на естествени цветове – такива, които са близки до действителните цветове на животинската кожа. Когато добиете увереност, можете смело да експериментирате в съчетанията. Съветваме ви да заложите на монохромност. Монохромните дрехи и аксесоари карат тези с животинската щампа да изпъкват. Ако комбинирате пола в тигров принт с черно поло или тишърт и черни обувки, полата ще се превърне във фокус на вниманието. 

Роклите са впечатляващи.

 Роклите са впечатляващи.

Класика

Комбинирането на животинските принтове е предизвикателство  за почти всеки. Заложете на класически модел рокля с животинска краска. Можете да я съчетаете с прости и елегантни едноцветни аксесоари, или не използвайте никакви аксесоари. Тоалетите на Дженифър Лопес и Ким Кардашиан са добри примери за това.

Деним

Независимо на коя разновидност на животинския принт сте фен, винаги може да го комбинирате с деним, защото получавате класическа и одобрена от дизайнерите комбинация. Пуловер с тигров принт и дънки или пък кожено яке, съчетано с бяла риза и права пола от деним са подходящи за сезона.

Вталяват 

Има още една причина, заради която да изберете животинския десен, и тя е просто неустоима - вталяват фигурата ви и ще изглеждате по – слаби. Ефектът се дължи на пъстротата и динамичността на плата. Ако ви трябват дрехи, които да ви помогнат да „смъкнете“ няколко килограма (поне видимо ) заложете на тигровия принт, непременно в класическата гама. Ако решите да експериментирате с друг цвят, няма да получите  очаквания резултат. 

Има и още една причина да заложите на толкова смущаващия някои принт – той е добра инвестиция. Както виждате, той винаги ще е на мода. Тези десени се харесват от почти всички, което ги прави много добро капиталовложение, което да използвате, когато отново настъпи времето му. Можете да носите една дреха няколко сезона, стига обаче платът да е качествен. Също така тези дрехи са подходящи за най – различни цели и могат да бъдат обличани по различни поводи. Така че не се колебайте, инвестирайте в поне един животински десен този сезон.

„Оранжева целувка" е най-актуалният цвят за пролет-лято 2022

Разбира се, че именно оранжевият цвят ще бъде актуален в годината на тигъра. Сред палитрата от цветове като изумрудено зелено, циклама, лилаво, черно и златисто, един от най-хитовите цветове е оранжевият. Този свеж цвят в по-светъл или натурален вариант е любим за сезона от повечето дизайнери. Можете да греете с него, като изберете рокля, риза, сако, но избягвайте обувките в този цвят.