0

Л ондонската седмица на модата за сезона пролет/ лято 2020 се проведе в периода 13-17 септември и събра на едно място именити дизайнери. Сред най-добрите дефилета се откроиха тези на Виктория Бекъм, "Бърбъри", Алекса Чънг, Ричард Куин и Ричард Малоун.

Лондонската седмица на модата за сезона пролет/ лято 2020 се проведе в периода 13-17 септември и събра на едно място именити дизайнери. Сред най-добрите дефилета се откроиха тези на Виктория Бекъм, "Бърбъри", Алекса Чънг, Ричард Куин и Ричард Малоун.

В актуалната колекция на Виктория Бекъм, която бе показана в двор на сградата на Форин офис, преобладават дълги елегантни рокли.
Вниманието на модните критици привлякоха копринени рокли в пастелно розово и виолетово, както и панталони, вдъхновени

от модата през 70-те години на миналия век

Сред преобладаващите цветове са още бежово и кафеникаво жълто, които в редица случаи контрастират с тревисто зелено. На първия ред сред присъстващите по традиция бяха съпругът й Дейвид Бекъм, четирите им деца - Бруклин, Ромео, Круз и Харпър, и главната редакторка на сп. Vogue Ана Уинтур. "Реших да проектирам леки и удобни за носене облекла за тази колекция. Използвах мъжки кройки, които приспособих за обемни рокли. За мен това е нещо ново. Става въпрос за нов вид секси облекло, което не разкрива много плът. Когато го носи, жената действително се чувства добре в кожата си и е чувствена", заяви бившето попълнение на момичешката група Spice Girls.

Манекенката и телевизионна водеща Алекса Чънг също представи някои от дизайнерските си идеи в началото на Лондонската седмица на модата, след което организира обсъждане на

позитивността по отношение на тялото.

Семинарите са част от бляскавия форум заради желанието на Британския моден съвет да увеличи участието на публиката.
Чънг представи моделите си като "дрехи, в които жените да се чувстват силни" и "да преодолеят разбито сърце". Темата на ревюто е "Женска солидарност". В колекцията има няколко дълги палта, включително вариации на класиката с колан. Роклите предимно са с тънки презрамки. Цветовете са пастелни, като преобладават нюанси на зелено и сиво.
За третата си колекция за "Бърбъри" за сезона пролет/лято 2020 г. италианският моден дизайнер Рикардо Тиши пък заложи на традиционните за модната къща тренчкоти, но

показа и стрийт облекло.

През март миналата година Тиши наследи Кристофър Бейли на поста творчески директор на британската модна къща, основана през 1856 г. По всичко личи, че 45-годишният дизайнер е открил правилната насока. "През първия сезон научих азбуката, през втория започнах да пиша, а през този сезон имам чувството, че пиша книга за онова, което извършвам в "Бърбъри", отсече той.
Колекцията е вдъхновена от Викторианската епоха, през която е основана модната къща. Силуетите са пристегнати в кръста и с богато украсени ръкави. Вниманието привлякоха тренчкоти в пясъчножълто, които са къси отпред и дълги отзад, като донякъде напомнят рединготи. Манекенките се разходиха по подиума с рокли с украса от дантели и с буфан ръкави, както и с ризи с отворени отпред ръкави

или с украса от пера.

Супермоделът Кендъл Дженър дефилира за „Бърбъри“ и привлече вниманието, тъй като дебютира на подиума като блондинка. На котешката пътечка излязоха още топманекенките Ирина Шейк, Джиджи и Бела Хадид. Тиши отправи модните си предложения и към мъжете, които включват костюми в сиво, синьо или пясъчножълто, пристегнати с колани в кръста. За силния пол бяха представени още парки и пуловери с качулка. Колекцията включва и шалчета с животински принтове. Преобладаващите цветове са сиво, черно и бежово с акценти в охра, розово, червено и синьо. "Искаме да продължим да създаваме луксозни тоалети, без да забравяме стрийт облеклото", отбеляза дизайнерът.