0

Италианците нямат равни в измислянето на имена, независимо дали става дума за мода, футбол или автомобили. При тях дори жаргонен на български израз, като „четиривратка” може да звучи яко, като моделът на Maserati – Quattroporte, а Pirelli P Zero те кара да се радваш, дори и да не знаеш за какво става въпрос. Програмата за персонализация наистина може да превърне колата в израз на индивидуалността на нейния собственик, но по отношение на серийното изпълнение и оформлението на интериора, като че ли италианците от Сант’Агата са останали без въображение. Ако не си доплатите над и без това сериозната цена на базовия Huracan и не посочите изрично желанията си в програмата за персонализация, получавате силно контрастен салон. Не като комбинация от цветове, а напротив – кокпит, който е тотално противоположен на експресивната и цветна външност на автомобила.

Ярко зеленият Huracan е с двойно предаване и 7-степенна автоматична трансмисия с два съединителя LDF.

Lamborghini Huracan LP 610-4 и се задвижва от 5,2-литров V10 бензинов двигател с мощност 610 к.с.

Точно такъв е бил случаят с този Huracan, доставен със скучен салон. Както знаем и напоследък се напомня доста, човек прекарва най-много време с колата си именно седейки вътре. Затова собственикът на това Lamborghini Huracan е взел решението да се довери на българското дизайнерско студио Vilner на Атанас Вилнер, което преобразява салона на колата с новия „безшевен“ подход с внимателно дозирана и съобразена със стилистиката на колата доработка.

В горната и скосената долна част на обръча има карбонови детайли, а перфорираната кожа е със зелен шев.

Дизайнерската идея на Vilner е да повтори прекрасния зелен цвят Verde Mantis на екстериора в салона, под формата на обемни вложки с вътрешен шев. Целта е постигане на двоен контраст – веднъж чрез комбинацията на зеления цвят и предимно черните повърхности и още веднъж с органичното излъчване на тези вложки, което контрастира с геометричните форми на колата.

Покритите с фина кожа подложки в зелен цвят имат и ергономичен ефект зад централната конзола.

Органично-механичен контраст излъчват и карбоновите апликации в съседство до покритите с фина кожа подложки в цвят Verde Mantis. Тези подложки поставени от Vilner имат и ергономичен ефект, особено в областта на централната конзола – при динамично каране често колената на шофьора и пасажера контактуват рязко с тези повърхности. Специалният пълнеж покрит с кожа прави този контакт много по-приятен.

На централната конзола под червения предпазител е бутонът за стартиране на мощния двигател.

Воланът само по себе си е едно добре балансирано произведение на изкуството. В горната и долната част на скосения обръч има изработени с милиметрова прецизност карбонови детайли перфорирана кожа, а по средата и педантично положен на ръка зелен шев. Стелките със зелен кант и предпазните колани в цвят Verde Mantis завършват интериора точно така, както очаквате да бъде при кола като Lamborghini Huracan.

Органичното излъчване на зелените вложки контрастира с геометричните форми на екстериора и интериора.