0

Ш ведската марка Volvo показа втория си изцяло електрически модел C40 Recharge. Новият електромобил притежава всички предимства на един компактен SUV, но е по-нисък и с по-елегантен дизайн. Той е построен върху платформата CMA и е първият модел в гамата на Volvo, проектиран като изцяло електрически.

След премиерата на Volvo XC40 Recharge и сега на новото C40 Recharge, през следващите години шведската компания ще представи още няколко изцяло електрически автомобила.

Шведската марка Volvo показа втория си изцяло електрически модел C40 Recharge. Новият електромобил притежава всички предимства на един компактен SUV, но е по-нисък и с по-елегантен дизайн. Той е построен върху платформата CMA и е първият модел в гамата на Volvo, проектиран като изцяло електрически.

След премиерата на Volvo XC40 Recharge и сега на новото C40 Recharge, през следващите години шведската компания ще представи още няколко изцяло електрически автомобила.

Новото Volvo C40 Recharge представлява бъдещето на марката и показва накъде върви компанията. Новият модел е напълно електрически, предлага се само онлайн с удобен пакет услуги и ще може да се получи с бърза доставка, което прави покупката му още по-вълнуваща и лесна.

Новото Volvo C40 Recharge е по-елегантна версия на XC40 с задна част на купе, но за разлика от него, ще се предлага само в електрически вариант Recharge.

Моделът запазва шведския дизайн, а основната му външна разлика е в покрива. Новите LED фарове са станали по-заострени, а предната броня е с променен дизайн. Задната част е леко заострена и допълнена от спойлер. Много оригинално изглеждат тънките извити LED светлини.

Интериорът на Volvo C40 Recharge предоставя на пътниците просторно място за сядане, което предпочитат повечето шофьори на Volvo. Салонът се предлага с разнообразни цветови и декоративни опции, уникални за модела. Това е и първият модел на Volvo, чийто интериор е изцяло без кожа.

Интериорът на C40 Recharge е доминиран от изкуствена кожа и алуминий. Електрическия SUV е получил специален 12,3-инчов цифров инструментален панел и голям 8,7-инчов сензорен дисплей във формата на таблет. Благодарение на него има малко бутони на аудиосистемата и нито един превключвател за климатика.

Новото Volvo C40 Recharge се предлага с една от най-добрите информационно-развлекателни системи на пазара, разработена съвместно с Google и базирана на операционната система Android. Тя предоставя на потребителите вградени приложения и услуги на Google, като Maps, Google Assistant и Google Play Store.

Неограничените мобилни данни позволяват превъзходна свързаност и новото Volvo C40 Recharge ще получава актуализации на софтуера по въздуха, което означава, че ще продължи да се подобрява с течение на времето.

Задвижването на новото Volvo C40 Recharge е поверено на два електрически мотора, по един на предната и един на задната ос, с обща мощност 408 к.с. и максимален въртящ момент от 660 Нм. Ускорението от място до 100 км/ч отнема 4,9 секунди, а максималната скорост е ограничена до 180 км/ч.

Акумулаторната батерия е с капацитет от 78 кВтч, като може да бъде заредена до 80% за около 40 минути. Новият модел може да измине около 420 км с едно пълно зареждане на батерията.

Напълно електрическото Volvo C40 Recharge ще бъде достъпно само онлайн. Когато клиентите получат новия модел, той ще се предлага с пакет услуги, включващ сервиз, гаранция, пътна помощ, както и опции за застраховка и зареждане у дома.

Новото Volvo C40 Recharge ще започне да се произвежда тази есен в завода на Volvo в Гент, Белгия.