0

Шведската марка Volvo разкри върховия си луксозен модел, наречен S90 Excellence, насочен към пазара на седани от висок клас. Новият модел има със 105 мм по-дълго междуосие и коренно се различава от стандартното Volvo S90 най-вече в интериора, където седалката на пътника отпред е премахната. На нейно място е поставена така наречената „конзола-салон“, предназначена да отговори на нуждите на возените от шофьор клиенти, които да могат да се отпуснат или да работят в движение. Освен това в салона правят впечатление качествените материали, съчетани така, че да създадат безкомпромисно усещане за лукс и уют.

Външният дизайн на S90 Excellence подчертава първокласните премиум характеристики на Volvo.

Новото Volvo S90 Excellence съдържа характеристики, предназначени да подобрят изживяването в автомобила – цял панорамен покрив, разгъващи се работни масички, интелигентни пространства за съхранение на вещи, подгряващи и охлаждащи поставки за чаши, регулируема подложка за краката и развлекателна система с голям дисплей за работа или забавление.

В салона седалката на пътника отпред е премахната, а на нейно място е поставена т. нар. „конзола-салон“.

Оборудването на S90 Excellence включва също и сензорен контролен интерфейс за задната седалка, вградено хладилно отделение и ръчно изработени кристални чаши от шведския производител на стъкло „Орефорс”. S90 Excellence ще се предлага с първокласния двигател T8 Twin plug-in hybrid, предоставящ уникална комбинация от динамика и чиста електрическа енергия, която се възползва максимално от настройките на шасито на Volvo.

На задната седалка возените от шофьор клиенти могат да се отпуснат или да работят в движение.

Новият модел Volvo S90 Excellence съдържа редица стандартни функции за безопасност, включително системата за засичане на големи животни, като част от системата за градска безопасност и полуавтономна система с ръце върху волана за подпомагане на водача, работеща при скорости до 130 км/ч. Новото Volvo от серията 90 идва също с удобната смартфон интеграция, включваща Apple CarPlay и Android Auto, което позволява лесен достъп до познатите функции на смартфона през големия централен дисплей в автомобила. В салона има система за качество на въздуха CleanZone, която използва йонизиращ пречиствател на въздуха в реално време в четирите зони на климатичната система.

В интериора правят впечатление разгъващите се работни масички и целият панорамен покрив.

Новото S90 Excellence ще се произвежда в завода на Volvo в Дакинг, Китай през 2017 година и ще бъде най-първокласният автомобил, произвеждан досега в Поднебесната империя. Моделът ще се изнася в цял свят, подчертавайки високото качество, което стои в основата на стратегията на Volvo за глобално производство. „Китай ще играе все по-голяма роля в нашите амбиции за глобално производство. Нашите заводи тук ще произвеждат продукти от световна класа за износ в цял свят през следващите години и така ще допринасят за нашата цел да продаваме до 800 000 автомобила годишно до 2020 година” каза Хакан Самюелсън, президент и главен изпълнителен директор на Volvo.

Под регулируемата подложка за краката на пътника отзад има вградена ниша за съхранение на обувки.

Volvo проправя пътя в разработването на китайския износ на автомобили на световните пазари. Компанията е първият западен автомобилен производител, който изнася премиум автомобил, произведен в Китай, в САЩ през 2015 г. -  S60 Inscription, получил пълния 5-звезден рейтинг на тестовете на Националната администрация за безопасност на движението по пътищата в САЩ.

Оборудването включва ръчно изработени кристални чаши от шведския производител на стъкло „Орефорс”.