0

С итуацията в лагера на Испания преди старта на Евро 2020 става притеснителна, след като се разбра, че втори национал е дал положителен тест за COVID-19. Това е халфът Диего Йоренте, а новината бе потвърдена и от Кралската испанска футболна федерация.

Ситуацията в лагера на Испания преди старта на Евро 2020 става притеснителна, след като се разбра, че втори национал е дал положителен тест за COVID-19. Това е халфът Диего Йоренте, а новината бе потвърдена и от Кралската испанска футболна федерация.

Преди това лагера на Испания по същата причина напусна и капитанът Серхио Бускетс. Заради това вчера в предвидената контрола срещу Литва излезе младежката формация на Испания.

Испанците реагираха мигновено и организираха отделен тренировъчен лагер за шестима футболисти, които ще са на разположение на селекционера Луис Енрике. Списъкът включва вратаря Кепа Арисабалага, защитника Раул Албиол, халфовете Карлос Солер, Брайс Мендес и Пабло Форналс, както и нападателя Родриго Морено.

Испания стартира участието си на европейското срещу Швеция в понеделник, а останалите отбори в Група Е са Полша и Словакия.