0

К акто външната политика, така и борбата с корупцията трябва да е надпартийна.Това заяви пред Дарик радио бившият външен министър,а в момента кандидат за депутат от ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева.

Както външната политика, така и борбата с корупцията трябва да е надпартийна.Това заяви пред Дарик радио бившият външен министър,а в момента кандидат за депутат от ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева.

"Дълбоко се съмнявам, че в близките 20-30 години ще има партия със 160 гласа в парламента, която да може да направи сама важните промени в тази област.", каза още тя.

По думите й именно ГЕРБ е поискала ревизия 10 години назад. "Ние нямаме проблем с ревизиите, стига те да не се превръщат в реваншизъм или в предизборна кампания, защото когато рушиш доверието в институциите, рушиш доверието в демокрацията", смята Захариева.

Иначе гласуването с машина влезе в предизборния клип на ГЕРБ. Още преди ден бившата шефка на НС Цвета Караянчева заяви, че от ГЕРБ започват широка информационна кампания как се гласува с машина, но поради липсата на устройство за гласуване, ще ползват таблет. Именно такъв е ползван и в клипа на ГЕРБ за вота, публикуван от друга нейна колежка - Десислава Атанасова.