0

Л еонардо ди Каприо навремето отказал култовата роля във филма „Американски психар“ заради 13-годишните си фенки, пише изданието Vice.

Леонардо ди Каприо навремето отказал култовата роля във филма „Американски психар“ заради 13-годишните си фенки, пише изданието Vice.

Гуинивър Търнър, сценаристката на продукцията по романа на Брет Истън Елис, която и изпълнява една от ролите в нея, споделя пред изданието, че първоначално образът на инвестиционния банкер Патрик Бейтмън е бил предложен на Лео. Това се случило малко след като на екран излязъл „Титаник“, благодарение на участието си в който Ди Каприо вече се бил превърнал в любимец на тийнейджърките. По думите на Търнър, актьорът решил да се откаже от проекта след разговор с журналистката феминистка Глория Стейн. Тя го завела на бейзболен мач, където го „обработила“: „Моля те, не се снимай в този филм. След „Титаник“ около теб се върти цяла планета, пълна с 13-годишни момиченца, които само чакат да видят какво ще направиш по-нататък. А този филм прелива от жестоко отношение към жените“. „Скоро Лео се оттегли от проекта. А Глория Стейн впоследствие се омъжи за бащата на Крисчън Бейл, който изигра главната роля. Това наистина е любопитно и си струва човек да помисли над него...“, подхвърля Търнър.

Романът на Брет Истън Елис „Американски психар“ е публикуван през 1991 г., а едноименният екранен трилър по него излиза през 2000 г. В центъра на повествованието, издържано на ръба между хоръра и социалната сатира, е 26-годишният банкер от Манхатън – маниак, който експериментира да убива жертвите си по най-различни, но брутални начини.