0

И ма много диетични планове, които хората следват за отслабване в зависимост от здравето и благосъстоянието си. Но трябва да се отбележи, че това, което може да работи за един човек, не е задължително да работи за друго по подобен начин. Следователно, винаги е важно да се консултирате с квалифициран диетолог, преди да предприемете каквато и да е диета.

Има много диетични планове, които хората следват за отслабване в зависимост от здравето и благосъстоянието си. Но трябва да се отбележи, че това, което може да работи за един човек, не е задължително да работи за друго по подобен начин. Следователно, винаги е важно да се консултирате с квалифициран диетолог, преди да предприемете каквато и да е диета.

Един такъв популярен хранителен план, за който всички са говорили, е Военната диета, която обещава загуба на тегло само за три дни. Ето какво трябва да знаете. Според диетата, човек може да загуби до 4,5 кг за една седмица. И за разлика от много други диети, е известно, че е икономична, тъй като не изисква скъпи добавки и храни. Както подсказва името, диетичният план е разработен от диетолози, за да помогне на войниците да достигнат правилното тегло и форма възможно най-бързо.

Нарича се още армейска диета, флотска диета и дори диета със сладолед. Ето в какво се състои. Човек трябва да спазва 3-дневен план за хранене, последван от 4 почивни дни. През трите дни човек се насърчава да се храни здравословно, но да консумира по-малко калории.

Този седмичен цикъл се повтаря в продължение на няколко седмици, докато се достигне идеалното тегло, към което се стремите. Хранителните комбинации са такива, че помагат за изгарянето на мазнини и задействат метаболизма, който подпомага загубата на тегло. През четирите почивни дни се препоръчва нормална диета от 1300-1500 калории на ден, състояща се от постни протеини и зеленчуци. Те са с ниско съдържание на въглехидрати.

Какво можете да пиете? Въпреки че водата може да се консумира колкото е възможно повече, изкуствените подсладители трябва да се избягват. Може да се приемат и билкови чайове със стевия като подсладител.

Ето какво се състои от примерния план за хранене:

Ден 1

Закуска - ½ грейпфрут, 1 филийка препечен хляб, 2 супени лъжици фъстъчено масло и чаша чай / кафе Обяд - ½ чаша фреш, 1 филийка препечен хляб и чаша чай или кафе Вечеря - 2 филийки от всякакъв вид месо, 1 чаша зелен фасул, ½ банан, 1 малка ябълка и 1 чаша ванилов сладолед

Ден 2

Закуска - 1 яйце, 1 филийка препечен хляб, ½ банан Обяд - 1 чаша извара / 1 парче сирене чедър, 1 твърдо сварено яйце, 5 солени крекери Вечеря - 2 хотдога, 1 чаша броколи, ½ чаша моркови, ½ банан и ½ чаша ванилов сладолед

Ден 3

Закуска - 5 содени бисквити, 1 резен сирене чедър, 1 малка ябълка Обяд - 1 твърдо сварено яйце, 1 филийка препечен хляб Вечеря - 1 чаша фреш, ½ банан, 1 чаша ванилов сладолед

Не консумирайте никакви храни между тях. Вегетарианците и веганите могат да правят лесни миксове с ядки, леща, тофу и миксове със соя / тофу. Веганите могат да ядат ядки вместо сирене, тофу вместо чедър, соев сладолед и веган извара.

Трябва ли да спортувате повече? Дори ходенето само за 20 минути може значително да увеличи загубата на тегло при диета. Какви са прогнозите? Диетата работи на принципа на създаване на калориен дефицит, който помага за по-бързо отслабване. Няма много диетични ограничения, което улеснява спазването им за малка продължителност. Тъй като обаче се основава на калориен дефицит, той може да създаде хранителни дефицити, ако го следвате в продължение на няколко седмици. Това може да доведе и до умора. Така че, консултирайте се с вашия диетолог.