0

Често ви боли главата, мислите, че сте тежко болни? Вярвате ли, че може зад вашите болежки да се крие натоварване с токсини. Все по-голямото количество токсични храни и замърсени въздух, вода и околна среда правят прочистването на черния дроб наложително. Хомеопати твърдят, че тези замърсявания се превръщат в отговорни за слабата ни имунна система, правейки ни силно податливи на хронични заболявания като хронично главоболие, някои форми на рак, сърдечни заболявания и други.

Решение

На помощ в тези случаи идва детоксикацията. Тя  представлява премахване на токсичните вещества и прочистване на черния дроб, бъбреците и дебелото черво. Есента е подходяща за пречистване на тялото. Здравето на всеки отделен орган зависи от неговата способност да се освобождава от отпадъчните продукти на жизнения процес. Детоксикацията е още метод на почивка, изчистване и подхранване на организма отвътре навън и е позната от хилядолетия на много култури по света. Един от начините за прочистване е този, при които се използва хомеопатия. Тя напълно безопасно отстранява токсините от тялото, без да предизвиква странични ефекти. Специалисти твърдят, че при използване на хомеопатични продукти, трябва да се взимат от тези с разделение – 5 СН. Също така не бива да се приема алкохол, цигари, кафе, рафинирани захрани изделия по време на процеса на детоксикация с хомеопатия. Продължителността на процедурата може да е от 3 до 10 седмици и обикновено зависи от общото здравословно състояние на пациента и неговите заболявания в миналото. Хомеопатичното прочистване е естествен, безопасен метод за лечение, съвместим с други видове лечение. То също така спомага да се намалят до минимум страничните ефекти при този процес. Някои от хомеопатичните продукти са Нукс вомика, Хелидониум, Хелидониум, Алое и други. Особено полезна е например  Нукс вомика.Тя се взима и при симптоми в резултат на заседнал начин на живот и прекалена употреба на лекарства, мазни храни, кафе, цигари, акохол. Подобрява функцията на черния дроб и червата.

Отслабване

Хомеопатията е практичен и безвреден метод и за топене на килца. При отслабване с нея обаче трябва задължително да се потърси помощ от специалист. Той изготвя определен хранителен режим, които е в съчетание с взимане на хомеопатични препарати по схема. Въпросните средства могат да се взимат в продължение от няколко седмици до няколко месеца. Основното им действие е да забързат метаболизма, допълниха хомеопати.  

 

Вегетарианска диета отлична за детоксикация

Подходящ вариант за лека детоксикация е 3-седмична вегетарианска диета с много плодове, зеленчуци, ядки, семена и бобови храни. Елиминирайте през този период алкохола, цигарите, кафето, наситените мазнини. Хомеопати твърдят, че подправките и билките като куркума, джинджифил, кориандър и розмарин са лесна добавка към всяко едно ястие. Много от тези билки и подправки имат изумителни детоксикиращи свойства и подпомагат пречистването на тялото. Куркумата например е позната със способността да детоксикира черния дроб. Други прочистващи подправки, които може да добавите към вашата диета, са канела, риган, кимион, сминдух, копър, лют червен пипер, черен пипер, карамфил и магданоз.

 

Водата действа магично

Водата действа магично при прочистването на токсини. Медици твърдят, че средно човек изхвърля около 2,5 литра вода на ден. Когато настъпи дехидратация, бъбреците не могат ефективно да филтрират кръвта и предават част от работата си на черния дроб. Това може да причини стрес за черния дроб. Затова специалистите съветват да приемаме по една водна часа на всеки кръгъл час, за да поддържате през целия ден добър тонус.