0

Ж ените вече имат вече има нов съюзник в борбата с бръчки – акупунктурата. Според американски експерти по иглотерапията, убождането с няколко игли е по-ефикасно от ботокса. Специалистите са категорични, че няколко сеанса с десетки игли по лицето ще направят жените с 5 години по-млади. И докато акупунктурата, използване за подмладяване печели нови последователи, то извайването на талия чрез убождания е сред най-желаните процедури сред представителките на нежния пол. През 2013 г. група английски и корейски медици установяват, че няколко игли в ухото мога да редуцират телесното тегло.

Желаещите да стопят някой друг килограм се подлагат 8-седмична процедура. При нея в ухото се поставят малки игли, които се покриват в хирургична лента, благодарение на която пациентите могат да се движат и спят без проблем. На всеки седем дни иглите се сменят, а след два месеца пациентът губи около 12% от теглото си. С игли в ухото за 30 минути страстните пушачи могат да се разделят с вредния навик.

Точките, в които са поставени иглите, повишават нивото на ендорфините – хормоните на щастието. По този начин се потиска желанието за цигара. Преди да прекрачат прага на иглотерапевтът кандидатите не трябва да са пушили поне 12 часа преди това.