0

Стара и изпитана рецепта на покойния народен лечител  Борис Николов лекува хипертония завинаги. Тя не само че е съставена от естествени продукти, които могат да се купят от всеки магазин, но е и изключително лесна за приготвяне и прилагане.
За изпълнението й са необходими четири лимона, чесън, домакинско фолио и тъмен килер.
Лимоните се обелват и почистват от семките, за да не горчат. Заедно с 400 гр чесън, но от българско село, за да не е генно модифициран, се смилат на каша в пасатор. Сместа се изсипва в бутилка от тъмно стъкло, затваря се и се увива с  домакинско фолио. Шишето трябва да престои двадесет и четири дни на тъмно и хладно място – в хладилник,  прохладен килер или мазе.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сместа се употребява на 25-ия ден.
Приемът й става вечер, непосредствено преди лягане. Народният лечител препоръчва, докато тя се пие, пациентът да не вечеря по-късно от 19  и да не си ляга по-късно от 23.00 часа.
И така, готовата смес става годна за употреба като вземем една чаша, в която поставяме две лъжици кисело мляко, една лъжица от сместа с чесъна и лимоните, а към тях добавяме половин чаена лъжичка канела, малка лъжичка мед и 15-ина капки клеева тинктура. Разбъркваме добре всичко това и го изяждаме наведнъж преди лягане.
Добре е и всяка сутрин да изяждате същата смес от кисело мляко, мед, канела и клеева тинктура, но този път без чесново-лимоновата съставка, като я замените с две лъжици смлени орехи, препоръчва в рецептата си покойният лечител.
Високото кръвно налягане е един от най-страшните здравословни проблеми, които могат да причинят инфаркт или инсулт, а оттам и мигновена смърт. По хипертоници България е във водещата петица по света.
За сила, бодрост и издръжливост прочутият фитотерапевт препоръчва отвара от по 20 гр  босилек, очанка, седефче и бял равнец. Билките се варят 10 мин. в 600 мл вода. Когато изстине,
отварата се прецежда и й се прибавят 500 мл  коняк.
Сутрин, обед и вечер 20 мин преди хранене се накапват по 15-20 капки от тинктурата върху бучка захар и се изяжда.
За въздържателите от алкохол, които не го понасят дори като лечебно срество, лечителят препоръчва отвара от  жълт кантарион, равнец, широколистен живовляк, мента, синя тинтява и хмел - шишарки (по 50 г от всяка билка). От сухата смес се запарват 3 супени лъжици с 600 мл вода, сред това се варят под капак 10 минути. Прецеденият чай се пие охладен през целия ден.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oперираха стилист Капанов в “Софиямед”

Стилист Капанов е претърпял успешна операция по смяна на колянна става в Университетска болница „Софиямед“, съобщиха от лечебното заведение.


Капанов е постъпил в Клиниката по ортопедия и травматология, а операцията му е била извършена от един от най-добрите ортопед-травматолози у нас - проф. д-р Андрей Йотов. Капанов е поредният известен пациент на лечебното заведение, което вече е известно в публичното пространство като VIP болницата на България. Очаква се той да остане в „Софиямед“ още няколко дни, след което му предстои рехабилитация.
През септември Капанов ще председателства световния конгрес по коафьорство - Intercoiffure Mondial, който тази година  ще се проведе в Париж, а през октомври в София предстои да се проведе и XIX международен фестивал за прическата и красотата, който се организира от топстилиста на България.