0

100 г концентрат се разгражда от организма напълно между 4 и 5 часа, а същото количество бира, вино или шампанско – между 1 – 2 часа. С увеличаването на количеството разбираемо се увеличава и времето за разграждане и главоболието на следващия ден. По празници обаче е твърде трудно да се мине само с една – две чаши пиене. Неизбежен е и махмурлукът на следващия ден. Въпреки това, има няколко изпитани трика за облекчение.

Напитка, приготвена от 20 капки ментова тинктура се разтварят в чаша хладка вода. Изпива се наведнъж. С това лекарство махмурлукът, но и опиянението преминават за четвърт час и спират главоболието.

Традиционен цяр по нашите земи е зелевият сок или от кисели краставички. Те могатат с това, че солта в тях не само компенсира дефицита на сол в организма, но и позволява водата да се задържи в кръвоносните съдове.

За бързо изтрезняване служи и „напитката“ от 5-6 капки амоняк в една чаша хладка вода.

Разбийте едно сурово яйце, смесете го с оцет, сол и лют кетчуп. Изпийте го на един дъх и махмурлукът ви ще се облекчи.

Убийствен за главоболието след препиване, но ефикасен е „коктейлът“ от 2 супени лъжици рициново масло в чаша горещо мляко. добавя се малко смлян черен пипер. Прочистването от алкохолните остатъци е гарантирано.

Ако препиете на Коледа, дояжте ошава от Бъдни вечер. В сухите плодове се съдържа фруктоза, калий и натрий, които помагат на организма бързо да се

освободи от токсините. Айран или слаб чай с мед и лимон ще ви помогнат да се избавите от сутрешното главоболие. Приемането на таблетки витамини ще подкрепиорганизма ви.

Две лъжици доматен сок, смесени с един суров жълтък, малко лимонов сок, сол и пипер (червен и черен) освежава изключително много след препиване.