0
П рез 2012 г. Йордана Димитрова е избрана за една от най-красивите омъжени дами и печели титлата „Мисис България“. Тя участва активно и подкрепя над 30 каузи и прояви с идеална цел и с благотворителен характер, а в ролята си на светска дама е чест гост на официални балове и модни събития. Йордана е финансист по образование, а през последните години управлява заедно с мъжа си семейна строително-инвестиционна компания. Йордана има син Себастиян, на 5 г., а преди 5 месеца  роди и малката Каролина.
- Йордана, имаш бебе на 5 месеца, как влезе във форма след раждането?

- Ден преди да родя подписвах договор в офиса, а две седмици след раждането бях поканена да се включа в благотворително ревю – приех го като предизвикателство и дефилирах с удоволствие. Не ми повярваха, че съм родила преди дни и питаха каква е тайната. За мен тайната е в осъзнаването, че бременността трябва да разхубави една жена, а не да я подтисне. Качването на много килограми и хранене като за двама отдавна вече е мит. Нормата е около 10 кг. в плюс С първата бременност качих 18 кг, а с втората 10 кг – разликата е огромна. С раждането свалих 7 кг и ми останаха само 3 кг в повече. След раждането се чувствах сякаш летя.
- Каква е спортната ти програма? За линия или за тонус спортуваш?
- Любима ми е йогата, която ми помага не само да се раздвижвам, но и да съм в хармония със себе си и света около мен. Посещавам индивидуална йога практики и моята преподавателка ме пренася в свят на физическо натоварване на тялото, съчетано с  пътуване към истината и медитация– истината за това, кои всъщност сме ние, какви способности имаме, как нашите действия повлияват живота ни. През зимата карам ски, лятото плувам, а със съпруга ми обичаме да танцуваме и посещаваме уроци по танго – страстен и много вдъхновяващ танц.
-  Ако се наложи да сваляш килограми на диета или на спорт ще разчиташ?
- Никога не съм правила диети и не мога да си представя вечерята без десерт. Обичам да си хапвам на често и по малко. Предпочитам риба, месо, зеленчуци. Старая се да не допускам да освирепея от глад, защото тогава човек поема много храна без да подбира. А, когато се храни редовно, избира много по-внимателно и разумно. Уча се да слушам тялото си – от какво има нужда. Планирам време за обяд и редовно си пия витамините.  
- Харесва ли ти силиконовата мода и до каква степен?
Не харесвам силиконовата мода, може би защото всички се нагледахме на красиви момичета, които приличат на карикатура. Всичко, което е прекалено или ненавременно спрямо възрастта, прави дамите да изглеждат по-възрастни, вулгарни и води до унифициране. Но идеалите ни за красота в съвременния свят са станали толкова високи, че като че ли  да сме с перфектен външен вид се превърна в наше задължение. И все по-често зависимостта от визията, е плод на вътрешни психически проблеми, комплекси и неувереност в собствените си сили и възможности.
. - Как поддържаш лицето и тялото си?
- Навлизайки в света на суетата и красотата,  аз също посетих козметична клиника, за да направя лазерен лифтинг. Отделям много средства и внимание при избор на бялата си козметика, което смятам, че е особено важно в дългосрочен план. Доверявам се на реномирани компании, и спазвам всички стъпки – почистване, ексфолиране, тонизиране, серум, крем, околоочен крем, защитен крем. Тялото периодично ексфолирам и редовно масажирам с хидратантен крем. Не разбирам манията за тен и излагането на слънце, защото това води до преждевременно остаряване на кожата и образуването на пигментни петна. През лятото нося капели, а на плажа съм под чадъра и използвам висок защитен фактор.