0

Хубавиците на Холивуд поддържат младостта с маски за лице от чисто злато и диамантен прах. Някои от знаменитостите обаче разчитат и на забравените рецепти за красота.

Трикове

 

Кожата си София Лорен поддържа във вана с няколко капки зехтин. Италианската икона цял живот се ръководи от принципите на средиземноморската диета. Затова неувяхващата актриса винаги разчита на полезните свойства на зехтина. Кожата й е гладка, защото тя използва природния еликсир и като поправка за салата, и като маска за лице. Горещите вани с няколко капки зехтин са запазена марка за София Лорен.

 

Нежните, гладки и недокоснати от времето ръце на актрисата Джулия Робъртс също се дължат на зехтина, който тя смята за незаменим. Актрисата със незабравима усмивка почти всеки ден втрива топъл зехтин в кожата на ръцете и в основата на ноктите. Масажните движения действат отпускащо, а зехтинът укрепва ноктите, премахва раздразненията, сгрява и придава красив цвят на кожата. Вместо зехтин можете да използвате ленено масло или олио.


Манекенката Синди Крауфорд пък е отрила своя еликсир на младостта. Хубавицата редовно си прави скраб за тяло от утайката на сутрешното си кафе. Отпадъчният продукт от ободряващата напитка нежно почиства кожата, придавайки й мекота и гладкост. Красавицата си има и сутрешен ритуал за младост. Бившата съпруга на Ричард Гиър си прави компреси за лице с прясно мляко. Тя просто взема натурално прясно мляко и с помощта на тампон го разнася по лицето си.

 

 

 

 

 

 

 

Натурално

 

Пленителната актриса Катрин Зита-Джоунс има специална рецепта, чрез която поддържа косата си в отлично състояние. За да запази блясъка и гладкостта на косите си, тя ги мие с мед и бира. Използва още рициново масло, което ги прави гъсти. Според Катрин тези природни средства придават невероятна мекота на кичурите, облекчава оформянето на прическата и при това тази рецепта осигурява нежен приятен аромат. Чаровната си усмивка Катрин поддържа с друго естествено средство – ягодите. Тя използва ароматният плод, за да поддържа белотата на зъбите й. Пред сп. Somerville звездата обяснява, че пюрето и дори пресният фреш от ягоди, ябълки и ананас имат изумителен ефект за зъбите й.
 

За да запази красивият цвят на косите си, актрисата Никол Кидман използва сок от червена боровинка. Така носителката на Оскар запазва блясъка в косите си. Нейната колежка Дженифър Лав Хюит, известна от сериала „Шепот от отвъдното“, е открила, че пастата за зъби действа безотказно срещу пъпки. Когато сутрин с ужас види пъпка по лицето си, тя първо почиства хубаво кожата си, а след това нанася малко количество паста върху проблемната зона, изчаква около половин час и внимателно отмива. Така те по-бързо изчезват.

 

Диета

 

Храната пък е ключът към здравия и сияен вид на други две актриси - Дрю Баримор и Оливия Уайлд. Звездната диетоложка Кимбърли Шнайдер, която се грижи и за двете красавици, дава напътствия как може една дама да бъде стройна и привлекателна, като си похапвате „храните на красотата“ и спазвате съветите за сияйна и гладка кожа и здрава и блестяща коса.

Ако всяка сутрин пийвате домашно приготвен шейк, ще се радвате на здраве и красота. Именно на него дължат сияйната си кожа Дрю Баримор и Оливия Уайлд. Шейкът съдържа безценни дарове на природата - целина, спанак, ябълка, круша, банан и лимонов сок. За кожата важен е и ананасът, който стимулира производството на колаген, както и лененото семе, което съдържа омега-3 мастни киселини. Авокадото пък е съкровищница на витамини C, E и K. Ако хапвате по един банан на ден, може да се отървете от торбичките под очите.

Тиквените семки, които съдържат цинк, и морковите, които са богати на бета каротин, а следователно и на витамин А, отговарят за здравето на скалпа и благодарение на тях косата расте по-гъста и здрава. Спанакът заздравява ноктите по естествен път. За да се радваме на добра фигура, трябва да се храним балансирано, а не да разчитаме на драконовска диета. Затова звездната диетоложка Кимбърли не е привърженичка на строгите хранителни режими.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Мария Антоанета си правила маска от коняк

 

Френската кралица Мария Антоанета също имала своите природни тайни за красота. Тя ползвала маска за лице, която била неизменна част от ежедневието й. Маската на Мария Антоанета се използва и до ден днешен от някои жени във Франция. Всичко, което трябва да направите, е да се вземат две супени лъжици коняк, 1/3 чаша сухо мляко на прах, един яйчен белтък, както и сока на един лимон. Разбъркате всичко това и го нанесете върху лицето си. Маската стяга и почиства лицето. Затова няма нищо чудно, че кралицата е била известна със своята красота.