0

М едицинската сестра, която беше пребита от дрогиран пациент късно вечерта в събота в „Пирогов“, беше оперирана, съобщиха от спешната болница.

Лицето и е напълно реконструирано, тъй като е възстановена яблъчната кост и носа.

Операцията е извършена лично от завеждащия Отделението по личево-челюстна хирургия д-р Константин Димов. Самата интервенция е продължила близо 1,30 минути.

Операцията е успешна, пациентката се възстановява нормално, увери д-р Димов.

Жената беше пребита от 18-годишен мъж, настанен в Клиниката по токсикологията заради употреба на марихуана. Нападателят е тренирал бокс и родителите му, които са били с него, са отказали да останат с него като придружители. Мотивът им бил, че го дразнят с присъствието си. Разказали, че той тренира бокс.

След като нокаутирал медицинската сестра и я оставил да лежи с комоцио на земята, дрогираният счупил стъклото на вратата и избягал.

Пострадалата веднага е била настанена в неврохирургията, където са й били направени всички изследвания заради комоциото. Едва след като невролозите се уверили, че няма травми, които да застрашават нейния живот или да доведат до инвалидност, позволили тя да бъде оперирана в отделението по лицево- челюстна хирургия.

Независимо от добрите грижи към пострадалите и вниманието на близки, приятели и колеги медицинската сестра все още е травмирана и уплашена от преживения ужас.

По-късно, след като той бил хоспитализиран и дежурната медицинска сестра влязла в стаята, за да види как се чувства пациентът, той я посрещнал с няколко крушета и я проснал на пода. След като я пребил и я оставя да лежи на пода в безсъзнание, побойникът се опитал да излезе от клиниката. Входът обаче се оказал заключен и той нахлул в болнична стая, където лежала пациентка с опаснна реакция от лекарства. Той настоял да излезе, но като чул, че тя няма ключ от входната врата, започнал да я души. После той потрошил алармата за пожарно известяване и с кроше счупил стъклото на вратата и избягал. По-късно бе открито тялото на починал млад мъж, което отговаря на описанията на побойника.