0

Целият персонал на врачанската болница подава оставка. Решението е взето на медицински съвет, който уведоми здравното министерство, че поради тежкото финансово състояние на най-голямото здравно заведение в региона, то вече не може да изпълнява лечебните си функции. Няма пари не само за заплати, но и за животоспасяващи лекарства и консумативи, подчертават от медицинския съвет.

Първи даде тон за оставките изпълнителният директор Орлин Цветков, който обяви, че без помощ от държавата, болницата няма как да се справи с натрупаните задължения, които вече надвишават 13 милиона лева. Въпреки предприетите от него мерки за закриване на отделения и съкращаване на персонала, стационарът е стигнал до фалит, а над 200 фирми са направили запор на сметките му, заради не погасените към тях дългове.

Управителния съвет на лекарския съюз във Враца пък изпрати обръщение до премиера Бойко Борисов и всички ангажирани със здравеопазването институции с апел за спешна финансова помощ на болницата, за да не се стигне до нейното закриване. В отворено писмо до министър председателя местната организация на БСП също го призовава да се намеси и да спаси болницата.