0

Ш иповете са деформация в костите, която притиска нервите, причинява неописуеми болки и дори могат да затруднят движенията, тъй като притискат различни нерви. Няма човек на 30-е, който да не страда от тях.

Природните цярове, както и тези от аптеката, със сигурност няма да излекуват шиповете, но със сигурност ще облекчат болките.

Едно от мазилата, които можем да си приготвим сами вкъщи, при това излиза и много по-евтино от купешките мехлеми, е с йод.

За него да необходими 65 млл йод за мазане, 20 таблетки аспирин и 10 таблетки аналгин. Когато хапчетата се сложат в течността, след 20 минути тя избледнява и няма да остави следи по тялото ви.Шишето се разклаща и се затваря. С течността се мажат местата, където ви притесняват шиповете преди лягане. Върху намазаното място сложете превръзка, а отгоре найлон, те се махат на сутринта. При по-слаба болка са нужни около шест вечери, през които да се намазвате и болките отшумяват. Ако все още болките са силни, можете спокойно да продължите процедурите, докато те утихнат. Ако имате по чувствителна кожа, е добре преди намазването с лечебния мехлем да мажете болезнената зона със зехтин. Ако пък не сте се намазали предварително и след прилагането на рецептата третираните места са се зачервили задължително се намажете.