0
Най-новото попълнение в арсенала за младост прилича на електрическа четка за зъби. Накрайникът обаче не е с меки косъмчета, а с игли. Шестте микроигли влизат в кожата със светкавична скорост. Впиват се със 150 удара в секунда, но само повърхностно, без да я нараняват. Като при акупунктура, без да остават следи. С бодливата терапия цялото лице се обработва зона по зона. Дори и
най-чувствителната област – долен и горен клепач, където кожата е особено фина и тънка. Микроскопичните убождания „събуждат” възстановителните процеси. Те
активизират кожата да произведе нов колаген

„Идеята е, че убождането механично стимулира производството на колаген, тонизира, стяга и избистря тена на лицето. Чрез тези убождания повърхностният слой на кожата се ремоделира и тя става някак по-гладка, като след пилинг. Лицето остава зачервено, като след продължително излагане на слънце. Възпалението обаче преминава за 24-48 часа. Ако човек направи процедурата в петък, до понеделник червенината преминава”, обяснява дерматологът д-р Радина Денкова от клиника „Есте”.  Наконечникът е индивидуален и след процедурата се изхвърля. За да има траен ефект, се правят 3 процедури в 3 поредни месеца – по една на месец.
Освен механично стимулиране на колагена бодливата терапията може да достави
коктейл с хранителни вещества

в по-дълбоките слоеве и с нея да се направи и мезотерапия. Накрайникът има колектор, в който се слагат различни комбинации от продукти, които подхранват.  
В  коктейлите се слага допълнително колаген или се правят подходящи комбинации  с хиалуронова киселина, витамини и минерали за skin rejuvenation. Няма ограничения за вида на коктейла, който се използва за мезотерапия.
Така процедурата замества инжектирането със серуми, което обикновено се прави със спринцовка и има същият подмладяващ и възстановяващ ефект.
„Накрайникът разпределя количеството на серума равномерно. С него може да се работи  горен и долен клепач на окото. Процедурата е много подходяща за тази нежна зона. Малко по-болезнено е, но ефектът е много добър”, обяснява д-р Денкова.  
„Бодливата” терапия  може да се комбинира и с други подмладяващи процедури – например с радиочестота с апарата Exilis. Като първо се прави радиочестотната стимулация на колагена, а след това и механично – с убождането на микронидлинга. Може дори заедно с него да се направи и „вампирският” лифтинг - PRP. Така подмладяващият ефект се подсилва.