0

Сок от лимон съживява косата през зимата. Простичката маска, която може да направим за минути у дома, защитава косите и ги прави меки и бляскави. След къпане изцедете сока на един лимон и го добавете към вода - толкова, колкото да полеете косите си с нея. Същият ефект може да се постигне и ако към водата добавите една лъжица чист ябълков оцет. След това няма нужда от измиване. Козметикът Боряна Тимнева дава съвети пред вестник „Телеграф“ как да поддържаме сияйния вид на кожата си.

 

Шапка

 

Не забравяйте шапките и шаловете, защото косата също както кожата страда през зимата. Вятърът и студът я изсушават. Затова веднъж или два пъти в месеца може да си направите маска със зехтин, жълтък и мед. Съотношението на съставките зависи от дължината на косата. Ако косата е къса, и една лъжица зехтин може да е достатъчна, за да я покрие.

 

Медена маса за лице може да спретнем бързо и лесно у дома. Хората, които нямат алергия към природния дар, могат да си я направят, тъй като тя е много подходяща за зимния сезон. За нея са ви необходими една лъжица мед, две лъжици зехтин и един жълтък. Всичко това се разбърква хубаво и се размазва по цялото лице и шията. Не забравяйте деколтето, защото именно то е издайник за възрастта на една дама. Маски също така могат да се правят с авокадо, която е с по-мазна текстура, за да подхрани кожата. Маска с цитруси също можем да си направим, но не повече от веднъж седмично. Те са богати на витамин С и подхранват, но все пак могат да раздразнят кожата. „Друг издайник на възрастта са ръцете. Затова препоръчвам и те да се подхранват с маски. Мога да ви кажа една изпитана маска. Необходими са една лъжица чиста мас и лъжица прясно мляко. Разбъркайте до хомогенна смес и намажете ръцете. Сложете меки памучни ръкавици и прекарайте една нощ с тях. След това ръцете стават много гладки и меки, а маската спира изсушаването от вятъра и студа“, казва козметикът Боряна Тимнева.

 

От типа кожа зависи колко често е добре да си правим домашни маски. При една по-мазна кожа те трябва да се прилагат по-нарядко, а при суха по-често. Нанасянето им също зависи от типа професия. Хората, които са изложени по-често на суровите атмосферни условия, трябва да подхранват кожата си по-често. Поне веднъж в седмицата е добре да правим маски. При много суха кожа може да се прави и три пъти седмично.

 

Маски

 

През зимата не използвайте хидратиращ крем през деня. Този тип крем и маска е добре да се използват вечер, тъй като кожата се нуждае от овлажняване заради вятъра, който я изсушава. Водата, която се съдържа в кремовете, замръзва и затова те не са подходящи през деня в големия студ. Кремовете, които трябва да използваме денем, са по-плътни и мазни, за да могат да предпазват кожата. Слагайте задължително слънцезащитен фактор, независимо че е зима и няма слънце. През облаците вредните ултравиолетови лъчи отново достигат до нас и се отразяват в снега.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Разкрасяваме се като Мадона

Кралицата на попа Мадона полага специална грижа за кожата си. Нейната терапия представлява интрадермално проникване с кислородна струя под налягане и хидратиране с 95% чиста хиалуронова киселина, алое вера, зелен чай и антиоксидантните витамини А, С и Е. Ако искате да се поглезите като Мадона, може да го направите веднага, тъй като тази терапия е подходяща за всеки сезон. Технологията позволява работа върху долен и горен клепач и плътно околоочен контур, което досега беше невъзможно. Младите дами също трябва да помислят как да посрещнат предизвикателството на напредващите години. За да се радваме на свежа кожа и да спрем хода на времето, трябва да я почистваме и хидратираме. Употребата на фотозащитен крем е задължителен, тъй като последиците от слънчевите изгаряния в млада възраст се проявяват 15-20 години след това