0

В началото на един от най-светлите месеци от годината-декември и празниците Бъдни вечер и Коледа светлините на три специални коледни дръвчета на Надеждата засияха в УМБАЛ „Софиямед“ с посланието, че вярата, надеждата и любовта стоят в основата на нашето бъдеще.

В началото на един от най-светлите месеци от годината-декември и празниците Бъдни вечер и Коледа светлините на три специални коледни дръвчета на Надеждата засияха в УМБАЛ „Софиямед“ с посланието, че вярата, надеждата и любовта стоят в основата на нашето бъдеще.

Коледното бебешко дърво, Дървото на бъдещето и Дървото на радостта озариха фоайетата на отделенията по неонатология, акушерство и гинекология и детски болести на лечебното заведение, за да дадат надежда и светлина в душите както на медицинския персонал в болницата, които по време на всички празници ще са на местата си в името на живота, така и на пациентите и техните близки.

"Инициирахме първия си проект от серията специални елхи на Надеждата в болница „Софиямед“ миналата година когато създадохме коледна бебешка елха пред неонатологично отделение, където обикновено се състои изписването на новородените. Идеята бе да покажем върху него всички най-необходими принадлежности за отглеждане на бебето у дома. Клоните му украсихме с  биберони залъгалки, памперси, бебешки шишета, чорапки, шапчици, гребенчета, обувчици, дрънкалки, лъжички за захранване, играчки и др., всички осигурени от нашите партньори.

В тази трудна година решихме да зарадваме колегите си и пациентите с още две специални елхи. Коледното дърво на Бъдещето, посветено на новия живот и надеждата за светло бъдеще, което то носи, ситуирахме пред АГ отделението ни. То е  украсено с „мечтата“ на всяка една майка за лека бременност, бързо раждане и идване на така чаканото й бебенце- чрез ехографски снимки, които получихме от наши пациентки от ДКЦ и УМБАЛ „Софиямед“ по е-мейл и след прегледите им.

Третото ни коледно дърво се намира в Отделението ни по Детски болести и го нарекохме „Коледното дърво на Радостта“, с посланието, че няма нищо по-ценно от бъдещето ни-нашите деца, да бъдат радостни и да растат здрави! Коледното дърво на Радостта бе украсено с плюшени играчки, любими на всички деца и носещи им най-много радост. Всяко дете, което се лекува в отделението ще има възможността и само да си избере коя играчка от дървото ще бъде неговият подарък  и талисман“, коментира екипът на болницата, разработил проекта.

Надеждата за светло и щастливо бъдеще е все по-силна във всеки изминал ден от настоящата световна пандемия. Ето защо надеждата на всички в месеца, в който отбелязване най-святите празници в годината-Бъдни вече и Коледа, трябва да е най-силна. С Дървото на Радостта, Бъдещето и коледното бебешко дърво от „Софиямед“ се надяват да „запалят“ и светлината в душите освен на малките си пациенти и техните родители, но и на медицинския персонал в болницата, които по време на всички празници ще са на местата си в името на Живота.