0
Ло ото е сезонът за привеждане на диетичните планове в действие. Имаме силен мотив – предстои да се разхвърлим. Роклите от трико описват всички гънки около талията и очертават ханша, а перспективата след месец-два да сложим бански дава тласък на ентусиазма за нов режим на хранене и отслабване.
„Настъпва моментът да направим програми за
детоксикация, биотонизиране и здравословно прочистване
от всички токсични агенти от организма. И заедно с това да махнем натрупаните от зимата 2-3 излишни килограма. Това са така  наречените „сезонни” излишни килограми, които се лепват най-вече заради обездвижването и начина на хранене през студените месеци.  Свързани са със зимния модел на хранене – повече мазнини, свинско, колбаси, а от май и агнешко и козунаци. Такъв е българският модел на хранене, защото се спазват и  християнските обичай. Черешовата диета засища и не се чувстваме през цялото време гладни,защото има повече целулоза и въглехидрати. Черешите са богати на калий и други минерали, които имат диуретично действие и алкализират”, обяснява действието им специалистът по хранене и диететика, проф. Донка Байкова,  преподавател в Медицинския университет в в София.