0

Филмовата вечер с половинката или с приятели може да е идеална, ако към нея добавим подходящо меню. Забавлението пред екрана обединява хората и създава вълнуващи емоции, които да ви накарат да се чувствате по-отпочинали. За всеки жанр филм има подходящи храни, съобщава онлайн платформа за поръчка на храна foodpanda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Армагедон

Приключенските филми имат особен заряд и могат да ви накарат да потънете в сюжета. Ако гледате култовата лента за Индиана Джоунс, където археологът се бори с хиляди змии, за да спаси изчезналия кивот и минава през куп други перипетии, на масата сложете ядки и чипс. Този тип меню е перфектно за изпълнените с действие филми, тъй като консумацията им става механична и нищо не ви разсейва, тъй като единственото нещо, което трябва да направите, е да вземете ядките или чипса от пакетчето и да ги насочите към устата си. Ако гледате екшъни в стил „Армагедон“, където бъдещето на планетата лежи на мускулестите плещи на Брус Уилис, най-добре е да хапвате пуканки. Макар че те са класическото предложение в киносалоните, учените са установили, че те вървят най-добре с екшъните. Царевицата е заредена с антиоксиданти, които могат да предотвратят сърдечни заболявания. Разбира се, пуканките са полезни, ако не са удавени в сол, масло или олио. Това мезе дава сили, тъй като екшъните са филми, изпълнение с много действие и държащи ни в постоянно напрежение.

Смях

Комедийните филми са тези, които предизвикват бурен смях и трябва да бъдат придружени от една от най-любимите храна, а именно пицата, смятат учените.


Драмата е жанр за ценители. Ако сте почитатели, наблегнете на шоколада, докато се наслаждавате на филма. Обикновено драмата действа потискащо и плачливо. Ако решите да гледате „Титаник“, където най-модерният пътнически кораб за своето време се сблъсква с айсберг, освен кърпички си пригответе и повече шоколад, който ще увеличи нивото на допамин в мозъка и ще ви помогне да се успокоите и да бъдете по-щастливи.
В случай че обичате да гледате исторически филми, експертите съветват да наблягаме на плодовете и особено на боровинките. Тази суперхрана подобрява концентрацията и паметта за срок от пет часа. Ако хапвате от вкусните зрънца, увеличавате шанса да запомните всеки факт и година, за които се разказва във филма, независимо колко сложен и заплетен е.

Ако решите да гледате класически трилър или филм на ужасите, се подгответе подобаващо за къщите с духове, полтъргайстите и за страшните създания, които живеят под леглото. Учените съветват да избягваме храните с червен цвят, тъй като действат на подсъзнанието и засилват чувството за страх. За да неутрализирате ефекта от спиращите дъха сцени, след като той свърши, е добре да заложите на ментовите бонбони, кекс с мента или да си налеете чаша мохито. Ментата може да ви направи по-бдителни и да се насладите на всяка сцена и усещане, създадено от филма. Същевременно билката има и успокоително действие, което ще помогне да заспите по-лесно.

Факти

В случай че сте решили да сготвите храна у дома и да гледате научнопопулярен филм, то рибата е чудесен избор. Тя е богата на омега-3 мастни киселини, които подобряват когнитивните способности и подобряването на паметта. С консумацията на риба вие ще си спомняте какво виждате на екрана по-дълго време и ще запомните интересните факти от научнопопулярния филм. Класическата любовна история „Отнесени от вихъра“ може да стане още по-добра, ако подберете подходящо меню. Идеалната храна за този тип истории, които едновременно ще разтърсят и ще стоплят сърцето ви, е рибата. Голяма салата и морски деликатеси ще допълнят удоволствието от филмовата вечер, особено ако тя е споделена с любим човек.