0

Вируси повалят малки и големи на територията на Кюстендилско, алармираха лични лекари. Симптомите са почти идентични, а именно болки в гърлото, висока температура и отпадналост. „Само в рамките на един ден от 22 човека в клас, днес дойдоха едва 13. Децата са имали еднакви оплаквания, сред които гадене, температура и възпалено гърло“, коментираха педагози от Кюстендил.
Според местните лекари, заболяването обхваща най-малките и по-възрастните пациенти. „При всеки човек протича по различен начин. Ние винаги съветваме да не се прибягва до самолечение. Понякога това може да доведе и до усложнения“, коментират медиците.
Според справка от Регионалната здравна инспекция, седмична заболяемост е 43,50 на десет хиляди души, спрямо 50,75 през предходната седмица. „Според нас тези, които са болни, не са се обърнали към лекуващите ги лекари. Определено можем да кажем, че има ръст при болните, съдейки от отсъстващите ученици. Най-вероятно се задава и нова грипна епидемия“, коментираха още педагози от Кюстендил.