0
Бт тански лекари съветват да пием по половин литър вода преди всяко хранене, за да отслабнем по-лесно, пише в. The Daily Mail.
Екипът на д-р Хелън Парети от университета в Бирмингам установи, че по този начин за 3 месеца могат да се свалят 4,3 килограма, и то без диети и мъчително гладуване.
При експеримент с доброволци, страдащи от затлъстяване, резултатите се потвърдили. Те пили обикновена чешмяна вода половин час преди всяко от трите хранения през деня. Тези, които за същия период от време поемали по половин литър вода само веднъж дневно, смъкнали едва 0,8 килограма. Докато доброволците, които редовно гълтали количеството преди всяко хранене, постигнали значително по-добър резултат с вталяването.
По време на тестовете на участниците било забранено да пият газирана вода и подсладени напитки. Според д-р Парети откритието на екипа предлага много прост и лесно приложим способ за отслабване на всички  затлъстели. “Три чаши  вода три пъти дневно не биха затруднили никого!”, коментира специалистката, без да дава подробности за механизма на въздействие на тази „диета”
Предишни проучвания сочат, че водата засища и потиска чувството за глад, но за кратко. Някои хора, ако 15-20 минути преди ядене, изпият 2 чаши хладка вода губят апетит. „Рецептата” има и друг положителен ефект – запълва корема и след това ядем по-малко. Тя обаче помага на част от хората, а при около 10 на сто водата отваря апетит, сочи проучване на френски лекари от болницата “Биша” в Париж.
Безспорно е обаче, че водата мие отровите, които се отлагат при разграждане на храната, помага за изхвърляне на токсините, воюва срещу целулита, пренася витамини, минерални соли и помага за усвояване на всички хранителни вещества.