0
{img} Пускат бельо, което крие ерекцията
Американски дизайнери разработиха боксерки, които скриват ерекцията. Възбудата често създава проблеми на мъжа, ако се появи в неподходящ момент на публично място. За да спасят това неудобство, дизайнерите предлагат блоксерки – гащи, които блокират ерекцията. Отпред те имат нещо като голям джоб, който прикрива ерекцията, съобщава   The Daily Mail Бельото се предлага в 3 варианта в зависимост от това дали при ерекция половият член отива наляво, надясно или стои по средата. Боксерките са изработени от чист памук и може да се избира между 3 цвята – черни, сиви и бели. За пускане на производствената  линия се набират 30 000 долара. Една четвърт от приходите от продажбата на бельото ще отива за научни изследвания за рака на простата, яйчниците и психичните проблеми.  
{img} Писъците активират механизмите на страха
Писъците активират механизмите на страха в човешкия мозък, установиха швейцарски учени, цитирани от агенция Ройтерс. Детският писък приковава вниманието независимо какво гледате по телевизията или с какво се занимавате в момента. Екипът на Люк Арнал от университета в Женева установи на какво се дължи неговото въздействие. То не е свързано нито със силата, нито с пронизителността им. Писъците активират механизмите на страха, тъй като бързо преминават през особена модулация от висока към по-ниска. Тази особеност се използва и от производителите на аларми за автомобили, които с метода проба-грешка са постигнали същия ефект на въздействие. Екипът на Люк Арнал използвал магнитно-резонансен скенер за изследването на мозъчната активност на доброволци, на които били пуснати записи от писъци, взети от YouTube. Тези специфични звуци активират определена област в амигдалата, която отговаря за страховите реакции. При това въздействие се изостряли нервите на участниците в тестовете до краен предел. При нормалната реч има само леки вариации между височината на гласа - между 4 и 5 херца. Ала при писъците тези скокове са много-по-изразени - между 30 и 15 херца. Именно по този начин те съумяват да активират амигдалата. В човешкия мозък, установи екипът, съществува специален участък в звуковия спектър, запазен за писъците. Най-стряскащите от тях се явявали тези с най-изразени колебания на модулациите между високи и ниски честоти.
{img} Отслабваме с червено вино  
Съставка в гроздето, горските плодове, а оттам и в червеното вино, помага за отслабване, сочи  изследване, публикувано в “Индипендънт”. Всички плодове са богати на ресвератрол, който гори калории. До заключението се стигнало след експеримент с мишки, на които учените давали ресвератрол, еквивалентен на хора, консумиращи 200-300 грама горски плодове или грозде на ден. Резултатите показали, че гризачите натрупали 40% по-малко тегло от тези, които не приемали ресвератрол. Изследването показва, че и други полифеноли  в плодовете могат да имат подобен ефект. “Полифенолите в плодовете, включително ресвератролът, увеличават генната експресия, която подобрява окисляването на хранителните мазнини, така че тялото не се претоварва”, обясни проф. Мин Ду, водещ изследовател в проучването от държавния университет във Вашингтон. Богати на отслабващата съставка са боровинките, ягодите, малините, гроздето и ябълките.