0

44-годишна жена е загубила гърдата си след проведено нетрадиционно "лечение" с хранителни добавки и едномесечен глад. Това съобщиха от Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология, където впоследствие тя е приета, за да й бъде отстранен 3-килограмов тумор.

Образуванието затруднявало нейното движение, тя имала изразен анемичен синдром и силно нарушено общо състояние. Жената е усложнила състоянието заради дълго лечение с неконвенционални средства при частно практикуващ у нас руски лекар. „Лечението“ е включвало "биорезонансна терапия с електрически ток", хранителни добавки - минерал детоксилекс и гладуване.

Докато болната е гладувала около месец по съвет на лечителя, туморът й, който е бил доброкачествен, е достигнал гигантски размери. Появили са се кръвоизливи по кожата.

При операцията в болницата се е наложило да бъде отстранена лявата гърда заедно с подлежащата мускулатура. Хистологичното изследване показва, че жената е имала доброкачествен тумор (фиброаденом или филоиден цистосарком), който в резултат на погрешно третиране е нараснал. Той можел да бъде отстранен оперативно без да се засегне гърдата.

По мнението е на проф. Елена Александрова, началник на Отделението по хирургия на млечната жлеза в лечебното заведение жената е можела да бъде излекувана напълно и без остатък от образуванието. С неконвенционалното лечение обаче тя е изгубила ценно време.

Проф. Александрова и колегите й призовават всички жени с доброкачествени промени в млечните жлези да бъдат изключително отговорни към здравето си и да не се доверяват на нетрадиционни методи на лечение, които могат да струват живота им.