0

Е дна от най-търсените стоки в момента в железариите са туристическите бутилки, споделиха продавачи пред „Телеграф“.

Хората се снабдяват не само заради къмпинг, а и защото искат да се подсигурят за студеното време, в случай че токът започне да спира.

По принцип те са с котлон, върху който може да се готви. Има обаче и приставка, която се продава отделно и се поставя на мястото на котлона.

Така бутилката се превръща в печка. Туристическите бутилки се произвеждат във Велико Търново от българска фабрика.

От тази есен обаче цените са се покачили, като тези от 5 л са 60 лв., а тези от 10 л на 79 лв. Пити в момента няма, но те вървят по 50 лв., установи проверка на „Телеграф“, но могат да се намерят и по 30 лв.   

На колелца 

Самолетните куфарчета на колелца, които се водят приорити, могат да се намерят под 100 лв. в българско-гръцки магазин в мол на „Цариградско шосе“ в столицата и „Младост 4“, видя „Телеграф“. 

Веригата традиционно прави изгодни намаления през есента и преди Коледа, когато можеш да се снабдиш с кокетна малка дамска чанта от чиста кожа за малко над 100 лв. 

Ръчен багаж 

В момента едни от най-търсените за нискотарифните авиолинии малки куфарчета на четири колелца от полиуретан с модерните цветове тюркоаз и пурпур са паднали от 239 до 139 лв. с гаранция от две години.

От същата материя, с обем между 100-110 л, се продават до 6 септември за 179 лв. вместо за 299 лв. Цената на гръцките тип ръчен багаж е паднала от 128 на 69 лв., като горе-долу толкова струва в момента и по-евтиният вариант от плат, който е не по-малко удобен. 

За по-непретенциозните има истински находки от куфарчета ръчен багаж, които могат да се купят за 38 лв. Гаранция няма, а цената е ниска, защото артикулът е обявен за дефектен, понеже има леко петно от ръжда или скъсан цип на външно джобче. 

Гъши пух 

Известна скандинавска верига пък обяви промоции в началото на септември на екзотичните и удобни възглавници от  гъши пух, които се продават в момента за 22,50 лв. вместо за 44,99 лв. 

Пак там могат да се намерят огромни памучни кърпи за баня за 15 лв. вместо за 44,99 лв.