0

А партаменти в курортния комплекс Слънчев бряг на цената на гараж продава Националната агенция за приходите.

Имотите най-вероятно са сложени на тезгяха от приходната агенция, за да се погасят дълговете към фиска на строителя.

Малък

Най-евтиният апартамент е с начална тръжна цена от едва 12 500 лева. Тази сума няма да стигне, ако искате да си купите гараж в някой голям град.

Площта на въпросното жилище е 21 кв. м, към него има и тераса от близо 6 квадрата. Жилището се намира на партера на затворен комплекс.

На тезгяха са и няколко апартаменти от 26 квадрата, за които НАП иска по 15 000 лева. Те се намират в същата сграда. Пак там се продават и апартаменти от по 50 квадрата, за които наддаването започва от 25 000 лева. За толкова може да се намери гараж или паркомясто в някой голям град. Цената на гараж в столицата е двойно по-висока.

Наддаване

Имотите са предложени на търг с тайно наддаване, който ще се проведе на 15 и 16 март. Предложенията за участие в търга се подават от кандидат-купувачите до 10 март.

Ниската цена си има обяснение – сградата, в която се намират апартаментите, е завършена, но няма издадени Акт 15 и Акт 16. Ангажимент на собствениците на самостоятелните обекти е снабдяването с тези документи, поясняват от НАП. Дотогава имотите ще бъдат захранвани с промишлени ток и вода.

Ако искате да си купите готов за обитаване ваканционен апартамент в Слънчев бряг, обаче ще трябва да се бръкнете доста по-надълбоко. На тезгяха е сложен едностаен апартамент в затворен комплекс. Площта на имота е само 31 квадрата, но първоначалната цена, от която започва наддаването, е 60 000 лева.