0

Н ов проблем на магистрала „Тракия” предизвика километрично задръстване на изхода на София към Пловдив. Пропадна греда на моста в района на 20-ия километър в платното в посока Бургас. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, цитиран от NOVA. Той поясни, че това е същият участък, в който от няколко дни движението е стеснено заради започнал преди това ремонт.

Строителният министър съобщи, че до дни очаква да са готови резултатите от проверката, извършена с георадар на участъка на „Тракия” от Чирпан до Стара Загора. Отсечката, чийто повторно асфалтиране излезе на цента на ново строителство, в момента се проверява за евентуални нередности.

 Именно заради констатирани проблеми край Пловдив в четвъртък и петък се извършва ремонт на ремонта. Там също се налагат ограничения за преминаващите автомобили.

„Имаме един по-сериозен проблем на магистрала „Тракия” и това е на 21-22 километър, в посока от София към Пловдив. Там за съжаление имаме пропадане на част от една греда от мостовото съоръжение, там, където, може би сте забелязали, че движението се извършва само в едното платно, там ще трае ремонтът няколко месеца. Това, което ще оставя, също е и една идея, която разбира се вече съм я коментирал с колегите от АПИ - да започнат да правят задание в тази посока и да се разшири магистрала „Тракия” от София до магистрала „Марица”, защото наистина магистрала „Тракия” в тази си част е абсолютно тясна и не може да поеме това движение”, заяви Шишков.