0

П рез деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен западен вятър. В сутрешните часове на места в Горнотракийската низина и в котловините на Югозападна България, където ще бъде почти тихо, ще има мъгла или ниска облачност. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще бъдат между 8° и 13°, в София 8°-9°. Това сочи прогнозата н НИМХ.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб западен вятър. Максималните температури ще са 9°-10°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб, по високите части умерен север-северозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра - около 3°.

През следващите дни вятърът в много райони ще стихне и на повече места в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. В планините и планинските райони ще бъде слънчево и сравнително топло. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните - между 9° и 14°, по-ниски ще остават в местата с трайна мъгла.