0

Д нес ще преобладава слънчево, но ветровито време. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад и с него ще нахлува студен въздух. След обяд над централните райони от Южна България ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали слаб дъжд, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Максималните температури ще са предимно между 16° и 21°, в София 16°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, но ветровито. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 19° и 23°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, след обяд над Родопите - по-често значителна, и на места там ще превали слаб дъжд. Ветровито време, с умерен и силен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 11°, на 2000 метра - около 5°.

През следващите два дни ще има променлива, често значителна облачност. На места ще превали. Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад. Хладно за втората половина от септември с минимални температури между 5° и 10° и максимални - между 14° и 19°, в сряда по Черноморието и в югоизточните райони до 22°-23°.