0

Т рима души загинаха, а четирима пострадаха при сблъсък на камион и лек автомобил край Попово, съобщиха от Окръжната прокуратура в Търговище. Инцидентът е станал на пътя между село Ковачевец и Попово. 

Според първоначалната информация, при излизане на товарния автомобил от крайпътна отбивка се е стигнало до сблъсък с лекия автомобил.

На място са загинали трима души - две жени на възраст 24 г. и 70 г. и мъж на 45 г. Тежко пострадала е 21-годишна жена, която е настанена в болнично заведение с реална опасност за живота. Водачът на лекия автомобил (25 г.) е получил фрактури на двете ръце. Леко са пострадали и водачът на камиона (66 г.), и неговият спътник (57 г.)

Направените тестове за употреба на алкохол и наркотични вещества на двамата водачи са отрицателни. По-младият мъж е неправоспособен водач, а водачът на товарния автомобил е професионален шофьор.

Извършен е оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства, назначени са съдебно-медицинска и авто-техническа експертизи, разпитват се свидетели на инцидента. Работата по изясняване на причините и обстоятелствата, довели до фаталния инцидент, продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура - Търговище.