0

К абинетът на Министерство на здравеопазването на служебното правителство е създал максимална възможност да се проведат изборите при минимум ограничения, това заяви пред медиите служебният здравен министър д-р Асен Меджидиев. "Реално никакви забрани не се налагат и никакви ограничителни мерки. Повечето са с препоръчителен характер", допълни ресорният министър.

Той обясни, че основното, което трябва да се спазва, е проветряване на помещенията, спазване на дистанция и дезинфекция на работните места и машините, с които се работи в изборните секции. Ограничителни мерки към гласуващи няма. 

По думите на министъра в момента COVID ситуацията е спокойна.  "Няма никакво натоварване на лечебните заведения. Вече трета година сме в такава ситуация. Първата година беше по-трудно, защото лекарите в световен мащаб нямаха опит. В момента сме подсигурили системата с медикаменти. Оставихме леглата в интензивните отделения в бройка, както бяха по време на извънредната епидемиологична обстановка. Така че ние имаме пълната готовност, ако се наложи да реагираме. Силно се надявам, че дори да имаме покачване на заразените, поне нашите впечатления и тези на експертния съвет към МС са, че тежестта на заболяването няма да бъде във варианта, който беше предишните години. Но дори да се получи такава ситуацията, здравната система е подготвена, нека хората да са спокойни", посочи още Меджидиев.