0

И нцидент с бързия влак Варна – София, потвърди пред NOVA инж. Бойчо Скробански от звеното за разследване към БДЖ. Произшествието е станало край гара Дралфа. Няма информация за пострадали хора. 

„Не става въпрос за дерайлирал влак. Спирайки на гарата дежурният ръководител подготвя маршрута за заминаване. На потегляне при последния вагон, между първата и втората талига, предприема преобръщане на стрелката и вагонът е тръгнал в друга посока”, обясни Скробански.

Пътничка във влака разказа пред БНТ, че последният вагон не е успял да смени релсите и е застанал напречно на жп линията. 

Юлияна Панова, Фейсбук

"На гара Дралфа, като потегли влака в рамките на гарата там, където са стрелките, трябваше да премине от единия коловоз на другия, но последният вагон не е успял да премине от една на друга линия и е застанал напречно на двете линии, което принуди влака да спре. Това се е случи точно на жп прелеза до гарата и препречи пътя на колите, които чакаха влака да мине. Хората се организираха, преместиха пътниците от последния вагон в другите вагони и няма пострадали, тъй като се движехме с много ниска скорост. След час и нещо откачиха последния вагон и влакът потегли към София", разказа Юлиана Попова.

Причина за инцидента е авариен ремонт на съоръжение от железния път, съобщават от БДЖ.

Има ситуация, а не дерайриране. Служител е разкачил последния вагон. Пътниците са преместени в предните вагони. Влакът е продължил с час закъснение, съобщиха пред БНТ от транспортното министерство.