1

С ъбота ще е хубава за разходки, но през нощта срещу неделя на места ще превали, каза пред „Телеграф“ дежурният синоптик към НИМХ Анастасия Кирилова.

Слънчеви часове ще има в западната половина на страната в неделя, понеделник и вторник. Въпреки това ще се развива купесто-дъждовна облачност и в следобедните часове се очакват краткотрайни валежи на запад. За сметка на това в източната половина на страната ще е предимно слънчево, като по Черноморието ще духа вятър с посока изток-югоизток.

Вятър

В сряда и четвъртък вятърът се обръща на северозападен и на повечето места следобед можем да очакваме гръмотевици и дъжд, но са възможни и градушки, предупреди Анастасия Кирилова.

Слани не се очакват, защото температурите няма да са толкова ниски, допълни тя.

Живакът на термометъра ще се движи в обичайния за месец май диапазон между 22 и 27 градуса. Като цяло ни очаква затопляне, но ще се радваме и на слънце, и на дъжд.

24 май по традиция е дъждовен, но тази година времето ще е малко по-стабилно, въпреки че на някои места може и да превали, но няма да са обичайните за този празник валежи, уточни Анастасия Кирилова.