0

К атастрофа с три автомобила затрудни тази сутрин движението в района на Площада на авиацията в София и промени маршрута на градския транспорт. По първоначална информация мъж е ударен на пешеходна пътека.

Около 9:10 часа 33-годишна водачка на лек автомобил е причинила катастрофа, в която са засегнати три автомобила, съобщиха от СДВР за БТА. 

На място са изпратени служители на полицията и на Спешна помощ. Пострадал е 40-годишен, ударен на пешеходна пътека. Той е с контузия на главата и мозъчно сътресение. Откаран е в болница "Света Анна". Втора линейка е пристигнала, за да окаже помощ на 85-годишен мъж, който е получил хипертонична криза, виждайки катастрофата.  

Инцидентът наложи и промяна на маршрутите на минаващите в района автобуси и тролеи на градския транспорт. Променени са маршрутите на автобусни линии с номера 280 и 305, на тролейбусните линии с номера - 3, 4, 5 и 11, както и електробусната линия 73. 

Автобусите от линия 280 се отклоняват - по бул."Драган Цанков", тв кула и бул."Цариградско шосе". Автобусите от линия 305 минава по моста на бул. "Цариградско шосе".

Тролейбусите от линии 3, 4, 5 и 11 се отклоняват по бул. "Шипченски проход". Електробусите от линия 73 се движат от Площад на авиацията по бул."Ас. Йорданов", бул."Шипченски проход", и бул."П. Яворов".