0

П оп певецът Миро подари една от най-хубавите си песни - „Сувенир“, на нова фондация, която ще бъде основана от Цветелина Стоянова и Елизабет Методиева в подкрепа на нуждаещи се хора. Двете преживяха сериозен пътен инцидент на връщане от концерт на Миро, посветен на новия му албум „46“ миналия петък. Двете са оцелели по чудо благодарение единствено на бързата реакция на Бети, която е била зад волана.

Удар

„След концерта тръгнахме в посока Студентски град, движехме се с много ниска скорост, имахме много време, около час, през който нямаше какво да правим. На светофара на булевардите „Драган Цанков“ и „Г.М. Димитров“ минахме на зелен сигнал, когато странично ни връхлетя друга кола. Шофьорът й бе минал на червено“, разказа пред „Телеграф“ журналистката. Тя обясни, че в последния момент е видяла идващия й отляво автомобил, дала е газ и така той се е блъснал странично в задната част, избягвайки удар в шофьорската врата, който можеше да има и фатални последствия. Виновникът, който се движил с доста по-висока скорост от позволената в градски условия, се оказал 20-годишен младеж. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни.

Закрила

Момичетата са ударили главите си при катастрофата, като Стоянова е откарана в "Пирогов“, а Методиева в Окръжна болница. Двете са добре и са освободени за домашно лечение. „Все още се чудим дали да заведем дело. От една страна, ни е жал за момчето, но, от друга, един млад шофьор, ако сега му се размине, ще израсне с убеждението, че всеки път ще му се разминава“, коментира още журналистката. Тя разказа, че по време на сблъсъка слушали песента „Сувенир“ и според нея благодарение на това са живи, защото Миро е много Божи човек. „Като че ли той ни прати някаква закрила, някаква сила с цялата му музика, която в този момент слушахме“, смята Бети. Сега заедно с Цвети Стоянова имат намерение да направят фондация, която да помага на хора в нужда. И двете отдавна имали такава идея, но сега я обединяват. Самият Миро пък дава песента „Сувенир“ като химн на новата фондация.