0

Д ържавният глава Румен Радев коментира разразилия се скандал с новия филм на Максим Генчев, след като новината, че неговата щерка ще участва в лентата обиколи медиите.  

"По отношение на тази тази истерия с участието на дъщеря ми в бъдещ филм, аз разговарях с нея и искам да подчертая, че от нейна страна няма поет ангажимент. Няма договор за участие във филм, но аз се радвам, че моите деца избраха да учат, да се развиват в България, въпреки българските политически нрави, които непрекъснато ги подлагат на някакви изпитания. Надявам се, че това няма да пречупи мечтите им и вярата им в България", заяви Румен Радев.

Дъщерята на президента любовница на цар

Скандалът се разрази преди дни, след като излезе информация, че Дарина Радева е получила главна роля във филма на Максим Генчев "1934", който получи финансиране от Българската национална телевизия за неговото заснемане.

Бъдещата кинолентата ще е базирана на повестта "Иван Александър", по която Вазов прави пиесата "Към пропаст". Според слуховете Дарина ще се превъплъти в образа на еврейката Сара, в която царят се влюбва и заради която се разделя с жена си царица Теодора. Младата актриса Дарина Радева учи III курс в НАТФИЗ в класа на Пенко Господинов.

СКАНДАЛ: Искат съд и затвор за Максим Генчев заради Ботев!

Бурята от спекулации стигна до Народното събрание и доведе до остри реплики между генералния директор на БНТ Емил Кошлуков и соцводачката Корнелия Нинова. Кошлуков отрече Дарина Радева да участва във филма на Максим Генчев с цветист цитат, който предизвика гнева на Нинова. 

СКАНДАЛЪТ СЕ РАЗРАСТВА: Нинова и Кошлуков се скараха за филма "Ботев", намесиха и щерката на президента