0

52-годишна жена от Пловдив e с тежки травми след падане на Небет тепе, съобщава БНТ.  Докато лекарите правят всичко по силите си, за да ѝ помогнат, близките на пострадалата излязоха с призив към общината, теренът да бъде обезопасен. В момента влизането на Небет тепе е забранено заради мащабните ремонтни дейности, които текат там.

Златин и Екатерина Попови се прибрали от Великобритания, където работят и живеят и решили да разгледат нощен Пловдив именно от Небет тепе. "Жена ми се подхлъзна и падна от пет метра височина. Долу мястото не е почистено, има остри камъни, има израснали, почти като дървета, израснали растения, които всъщност причиниха една от щетите на жена ми", обясни Златан Попов - съпруг на пострадалата жена.

Веднага потърсили помощ на телефон 112.

Близките на жената упрекват местната управа за станалото, защото според тях теренът не е бил обезопасен. "Няма елементарни обезопасителни мерки, за да се предпазят гражданите. Примерно мрежа може да се постави, която не е толкова сложно съоръжение, парапет, информационна табела, някаква табела, да има осветеност", коментира съпругът.

В момента влизането на Небет тепе е забранено тъй като се работи по облагородяването му. След ремонта, мястото ще бъде обезопасено, обещават от общината.