0

П резидентът Румен Радев определи идеята на управляващото мнозинство да прекратят концесията на "Росенец" като прибързана и некоректна.

По-рано през деня стана ясно, че ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС ще внесат такова предложение. "Предстои да разберем дали предложението на управляващите за "Росенец" е в резултат на корпоративни апетити, или е кризисен пиар", допълни Радев.

ПП-ДБ внасят предложение за прекратяване на концесията на пристанище „Росенец“

"Това е поредното прибързано и напълно некоректно изказване на политически лидери. Нека да се върнат назад във времето и да си отговорят на въпроса кой даде на концесия пристанището - правителството на Бойко Борисов.

Служебното правителство не е удължавало концесия, просто 24 години остават да бъде в сила тази концесия, която служебното правителство не прекрати, защото точно тогава водеше борба с космическите цени на горивата, които ни докараха четворната коалиция.

Всичко това е вероятно да забравим кой ни докара 30 процента по-скъп газ, Джемкорп, кой не премести регистрацията на "Лукойл" по време на редовното си управление. Служебното правителство събра само за 5 месеца данъци от "Лукойл" 180 млн., два пъти повече колкото всички редовни правителства.

БОРИСОВ СКОЧИ НА КИРИЛ ПЕТКОВ: Предложението за пристанище Росенец беше от нас, ДПС и ДБ

Така че се надявам се надявам, че са си направили оценка на риска какво има зад пристанището. Защото там има една голяма, тилова база. На кого принадлежи тя? Защо е на "Лукой", кога е взета? Как това връщане на пристанището на държавата ще работи с тази тилова база. И най-важното - как това ще се отрази на цената на горивата у нас", посочи Радев.