0

С поред ОД Перник РУ-Радомир работи по сигнал за гласуване, в който са предлагани по 50 лв. на човек, за да се гласува за определена партия, съобщава NOVA. 

Има задържан, който предстои да бъде разпитан пред съдия. От извършените процесуално-следствени действия в дома на заподозрения са иззети общо три броя списъци, известна сума пари в различни копюри. В хода на разследването са установени и разпитани няколко свидетели. 

Според друг сигнал на входа на квартал "Филиповци" два автомобила, за които няма данни за регистрационните номера, се спират хора, които отиват да гласуват. Те се насочват към близката заложна къща преди да отидат да упражнят правото си на глас. 

Според друг сигнал в Петрич се предлагат пари срещу гласуване за определена личност от политическа партия. Лицето, заподозряно в купуване на вот, е установено. 

В една от секциите във Велико Търново наблюдател, който е син на кандидат-депутат помагал на граждани да гласуват, като стоял до машината. Сезирана е РИК, които са изпратили служители в секцията за извършване на проверка.

Образувана е и преписка за агитация в СИК в с. Недан от застъпник на политическа партия. Изведен е от председателя на СИК, когото е заплашвал.

В село Извор, Радомирско, е задържано лице, което е предлагало пари за изборите. У него е намерен списък с малки имена. 

В близост до секция в град Сунгурларе е установен застъпник да предлага пари на избиратели. Задържан е и са разпитани свидетели.